Ponedeljek, 29 april 2024
Iskanje

Točka za Kras, poraz Jadrana

3. jan. 2015 | 19:35
Dark Theme

NOGOMET
D-LIGA
Kras Repen - Clodiense 1:1 (1:1)
Strelca: Santi (C) v 4. in Rabbeni (K) v 19. min.
Kras Repen: Budicin, Simeoni (od 60. Boškovič), Slavec, Rondinelli, Spetič, Del Nero (od 70. Castellano), Maio, Gulič, Kneževič, Babičev, Rabbeni. Trener: Žlogar.
Clodiense: C. L. Tiozzo, Boscolo, F. F. Tiozzo, Moretto, D. B. Boscolo, Casagrande, Mazzetto, G. R. Boscolo, Santi, Olivieri, Isotti. Trener: Pagan.
Rdeč karton: v 35. Rondinelli (dvojni opomin)
Od zadnjega nastopa Krasa sta minila le dva tedna. Danes so številni gledalci, ki so napolnili obe tribuni (novo in staro), videli čisto drugačno ekipo. Rdeče-beli so igrali s pravim pristopom. Mentalna preobrazba, ki si jo je novi trener Anton Žlogar želel, je uspela. »Med prazniki smo veliko časa posvetili psihološkemu pristopu. Delo se je očitno obrestovalo. Želim si, da bo tudi na prihodnji tekmi (v nedeljo doma proti Sacileseju) podobno,« so Žlogarjeve želje. Trener Krasa je bil tokrat zadovoljen: »Odigrali smo eno boljših tekem v letošnji sezoni. V zvezni liniji smo bili solidni. Posledično je bila tudi obrambna vrsta veliko bolj sigurna. Pohvaliti moram vse fante.«
Če je bilo po tekmi (končno) nekoliko bolj sproščeno v taboru Krasa, začetek ni bil najbolj spodbuden. Gostje so s Santijem povedli že v četrti minuti. »Vse po starem,« so godrnjali navijači na tribuni, ki so se ušteli. Kras je reagiral in v 19. minuti je novi nakup Rabbeni poskrbel, da je bil rezultat znova neodločen. Ko je sodnik Castorina (v Repen je prišel celo iz sicilskega Acirealeja) pokazal drugi rumeni karton in nato rdeči Rondinelliju, je marsikdo mislil, da bodo Žlogarjevi fantje vrgli puške v koruzo. Nasprotno. Do konca prvega polčasa so bili celo boljši od Čožotov (prebivalci Chioggie, sicer v Slovarju slovenskega knjižnega jezika so dodali kvalifikator, slabšalno, tako da bi se tega samostalnika raje izogibali). Najlepšo priložnost za drugi zadetek je imel v 39. minuti Luka Spetič, ki bi tako na najlepši način praznoval rojstvo malega Jake (čestitamo!).
V drugem polčasu so gostje skušali izkoristiti moža več na igrišču. Kras se je urejeno branil in skorajda ni nikoli tvegal. Izid se ni spremenil, tako je Kras na lestvici dodal še eno točko. Prva v Žlogarjevi »eri«. Sicer je bila današnja tekma nasičena s prvenci. Prvo uradno tekmo v dresu Krasa je igral Belorus Miša Babičev (o njegovem nastopu bomo bolj podrobno pisali v torkovi številki našega dnevnika). Po skoraj enoletni odsotnosti je svojo prvo tekmo odigral tudi napadalec Alessio Corvaglia, ki se je 12. februarja lani hudo poškodoval prav na srečanju v Repnu (mečenica, golenica in gleženj). Prvi gol pa je za Kras dosegel tudi novi napadalec Rabbeni. Kar nekaj pozitivnih novic za novo leto.
Ostali izidi: Triestina - Legnago 4:4, AltoVicentino - Padova 1:0, Montebelluna - Belluno 0:1, Mori - Fontanafredda 3:4, Union Ripa - Giorgione 3:0, Sacilese - Dro 1:1, Tamai - Mezzocorona 2:0, Union Pro - Arzignano 2:3.
Vrstni red: Padova 41, AltoVicentino 39, Belluno 36, Sacilese 32, Ripa 29, Montebelluna 27, Tamai 26, Clodiense 26, Arzignano 25, Fontanafredda 24, Union Pro 22, Giorgione 19, Legnago 17, Dro 16, Triestina 11, Kras 11, Mezzocorona 7, Mori 7.
Prihodnji krog: Kras - Sacilese, Triestina - Mezzocorona, Altovicentino - Legnago, Fontanafredda - Arzignano, Montebelluna - Clodiense, Mori - Belluno, Ripa - Dro, Tamai - Giorgione, Union Pro - Padova.

KOŠARKA
MOŠKA B-LIGA
Orzinuovi - Jadran Franco 74:58 (15:15, 37:28, 57:41)
Orzinuovi: Ferrarese 15, Bedetti 13, Requena 7, Panni 13, Broglia 12, Mazzucchelli 0, Longobardi 7, Bei 7, Paunovic 0, Paderno 0. Trener: Riccardo Eliantonio. Izgubljene žoge: 11, pridobljene: 8; assist 14, skoki: 36 (26 + 10). SON: 21. PON: Requena.
Jadran Franco: Ban 7 (2:2, 1:6, 1:3), De Petris 12 (4:4, 4:8, -), Franco 14 (3:4, 1:2, 3:8), Malalan 4 (-, 2:4, 0:3), D. Batich 13 (2:2, 1:2, 3:6), M. Batich 5 (2:4, 0:2, 1:3), Gelleni nv, Ridolfi 0 (-, -, 0:2), Daneu nv, Zobec 3 (-, -, 1:1). Trener: Walter Vatovec. Izgubljene žoge: 15, pridobljene: 3; assist 9, skoki: 29 (25 + 4). SON: 24. PON: Ban in De Petris.
Prvi del sezone v košarkarski B-ligi je Jadran končal brez osvojene zmage. Tudi na gostovanju pri Brescii so jadranovci, tokrat prvič pod taktirko trenerja Walterja Vatovca, ki je prejšnji teden zamenjal Andreo Muro, visoko izgubili. »Borili smo se do konca. Toda nasprotnik je bil močnejši. Znova nam je bila usoden začetek tretje četrtine,« je po srečanju komentiral tekmo trener Vatovec.
V prvi četrtini je pri Jadranu izstopal Peter Franco, ki je na koncu »osvojil« dvojni dvojček (14 točk in 10 skokov). Gostitelji so na začetku drugega polčasa »zbežali« jadranovcem in vodili tudi za dvajset točk. V nadaljevanju so se Vatovčevi fantje upirali, toda razlika na igrišču je bila očitna.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava