Sobota, 13 april 2024
Iskanje

Ob stoletnici kluba so Triestinine ambicije večje

9. avg. 2018 | 15:31
Dark Theme

V Repnu bo jutri (v soboto) ob 18.30 na sporedu prijateljska tekma med nogometaši Krasa in Triestine. O novi sezoni tržaškega kluba v C-ligi smo se pogovorili s posebnim sogovornikom. Enaintridesetletni Emil Bukavec s Kontovela je namreč že poldrugo leto fizioterapevt Triestine. Moštvu se je pridružil sredi sezone 2016/17, ko je ekipa napredovala iz D-lige. Nato so mu podaljšali pogodbo za sezono v C-ligi, letos pa so ga spet potrdili. Nekdanji košarkar Kontovela, ki je študij fizioterapije zaključil novembra 2014 na tržaški univerzi, sodeluje med drugim z rehabilitacijskim centrom Pineta City v Trstu ter s centrom za dobro počutje Avalon pri Briščikih.

Delovanje Triestine ste spoznali v D-ligi, ekipa pa je nato napredovala. Ali so v C-ligi okrepili ekipo fizioterapevtov?
Društvo ima na voljo tri fizioterapevte, sam pa sem koordinator naših urnikov. Na vsakem treningu mora biti prisoten vsaj en fizioterapevt, tako da smo vsi trije od dvakrat do štirikrat tedensko na igrišču, izmenično smo prisotni tudi na tekmah.

Klub praznuje letos stoletnico od ustanovitve. Ali so ambicije zaradi tega večje?

Tako je. V društvu se dela zelo dobro, izbrali pa so odličnega trenerja. Massimo Pavanel je zelo pripravljen in je na splošno pozitivna oseba. Spodbudno je, da se ujema in govori s celotnim strokovnim štabom. Klub je med drugim najel izkušene igralce, ki so primerni za C-ligo, naj omenim le Marca Beccara in Federica Maracchija. Če bosta v Trst prišla še dva kakovostna igralca, lahko Triestina cilja na uvrstitev v play-off. Zelo težko pa bo doseči prvo mesto, ki neposredno vodi v B-ligo.
Pogovor lahko preberete v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava