Petek, 26 april 2024
Iskanje

Dve ekipi v osmini finala

3. sep. 2018 | 19:55
Dark Theme

Juventina in Kras Repen, ki se bosta med seboj v prvem prvenstvenem krogu elitne lige pomerila v nedeljo (ob 15. uri v Repnu), sta se že v soboto poslovila od državnega pokala. V promocijski ligi bosta pokalno tekmovanje nadaljevala Primorje in Sistiana Sesljan. Ekipa proseškega društva je tudi na povratni tekmi v gosteh premagala Codroipo. Tokrat z 2:0. Nasprotnikovo mrežo sta zatresla Gerini in Sain. Sesljanski »delfini« so na Pordenonskem izgubili proti Torreju s 4:3, kljub temu pa so se uvrstili v osmino finala, saj so na prvi tekmi zmagali s 3:1. Prve tekme osmine finala bodo 19. septembra. Sesljan bo igral proti ekipi Ol3 iz Fojde. Primorje pa čaka dvoboj proti Tolmezzu. Iz državnega pokala pa je izpadla doberdobska Mladost, ki je zelo drago prodala svojo kožo v Korenu. Domači Virtus se je v osmino finala uvrstil šele po streljanju enajstmetrovk. Redni del srečanja se je namreč zaključil brez golov, kot pred tem v Romjanu.
V 1. in 2. amaterski ligi pa so v nedeljo odigrali prvi krog faze skupin. Kriška Vesna je na domačem igrišču doživela hladno prho: tržaški Sant'Andrea je zmagal kar s 4:0. Gostje so »poker« servirali že v prvem polčasu. V skupini M igra tudi Primorec, ki je pri Domju igral neodločeno 3:3. Domio je po prvem polčasu vodil z 2:0. Trebenske »mačke« so odreagirale v drugem polčasu, ko je tik pred iztekom srečanja izenačil Vedran Školnik. V prihodnjem krogu, 12. septembra, bosta na sporedu tekmi: Domio - Vesna in S. Andrea - Primorec. V skupini N je Zarja doma igrala neodločeno proti Isonzu. Vratar Zarje Budicin je v prvem polčasu ubranil najstrožjo kazen. V Zarjini skupini je UFM izgubil proti Staranzanu 2:1. Zarja bo v prihodnjem krogu igrala v Štarancanu.
V 2. AL je Sovodnje (ekipo bodo uradno predstavili v petek ob 18.30 na igrišču v Sovodnjah) igralo neodločeno proti Unionu 91. Končni izid je bil 2:2. V isti skupini je Piedimonte premagal San Canzian 2:1. Gaja je v skupini Q izenačila proti Roianeseju. Rumeno-zeleni so že vodili z 2:0, nato pa so se solidni gostje zbrali in uspeli izenačiti. Kar pet golov pa so zadeli nogometaši Brega, ki so Montebello Don Bosco premagali s 5:3. Deželni pokal 2. AL se bo nadaljeval 19. septembra.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava