Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Barcolano lahko odjadrate odslej tudi z domačega kavča

E-sailing Barcolana, spletna regata, ki se je na spletu udeležuje več kot 5000 uporabnikov elektronske igrice

Trst |
11. okt. 2019 | 13:00
Dark Theme

Ali bi radi jadrali na Barcolani kar doma s kavča ali pa med vožnjo z avtobusom? To ni več znanstvena fantasika. Elektronska igrica e-sailig v teh dneh vsem uporabnikom svetovnega spleta omogoča, da se lahko (tudi s kavča) pridružijo elektronski verziji Barcolane in se potegujejo za mamljive denarne nagrade. Na spletni strani e-sailig lahko v tem tednu uporabniki izbirajo samo tržaško regato: doslej se je na njej preizkusilo že več kot 5.000 e-jadralcev, najboljših deset pa se bo v soboto pomerilo v finalni regati, ki bo določila zmagovalca.

Vsak nastopajoči mora zaključiti 16 virtualnih regat, s katerimi se uvrsti na skupno razvrstitev. Šteje se devet najboljših zaporednih rezultatov, kar pomeni, da lahko vsakdo zaključi tudi več kot 16 regat, računalnik pa upošteva samo devet najboljših zaporednih rezultatov.

Deset najboljših uporabnikov – v četrtek je še vedno vodil mladi Luca Cosulich, sicer jadralec Pietas Julie – se bo v soboto od 19. ure dalje pomerilo v velikem finalu. Finalno regato bo v živo predvajala spletna televizija E-sailing TV, studio katere bodo postavili na nabrežje. Ustanovitelj in hkrati glavni komentator bo Danec Thomas Bjorn Lüthi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava