Sobota, 18 maj 2024
Iskanje

Na domu gojil 46 rastlin konoplje

Novogoriški kriminalisti so včeraj popoldne opravili hišno preiskavo pri 49-letnem moškem z območja Ajdovščine

17. apr. 2024 | 15:37
Dark Theme

Novogoriški kriminalisti so včeraj popoldne opravili hišno preiskavo pri 49-letnem moškem z območja Ajdovščine. V sklopu hišne preiskave so kriminalisti našli dva prostora, posebej prirejena za hidroponično gojenje konoplje, poročajo Primorske novice.

V prirejenih prostorih je osumljeni gojil 46 rastlin konoplje. Med hišno preiskavo so kriminalisti našli in zasegli tudi približno pol kilograma posušene konoplje, zasegli so tudi druge predmete oziroma pripomočke, ki jih je osumljenec uporabljal pri izvrševanju kaznivih dejanj (različno opremo za proizvodnjo prepovedanih drog, mobilni telefon in drugo elektronsko opremo). Policija je o vseh ugotovitvah obvestila tudi pristojne pravosodne organe.

Novogoriški kriminalisti so zasežene snovi poslali v nadaljnjo analizo. Zoper 49-letnega osumljenca bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava