Četrtek, 11 april 2024
Iskanje

Bogdan »Boša« Tanjević v Fibini hiši slavnih

Danes je generalni tehnični direktor italijanskih reprezentanc in že več let živi v Trstu, konec januarja je med drugim tudi vodil trening Jadrana Motomarine

Trst |
26. mar. 2019 | 15:33
Dark Theme

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je danes predstavila seznam košarkarjev in trenerjev, ki bodo letos sprejeti v hišo slavnih. Med njimi je slovenskim in zamejskim ljubiteljem košarke zagotovo najbolj znan trener Bogdan »Boša« Tanjević, nekdanji selektor jugoslovanske, italijanske, turške in črnogorske reprezentance. »Boša« je danes generalni tehnični direktor italijanskih reprezentanc in že več let živi v Trstu. Konec januarja je med drugim tudi vodil trening Jadrana Motomarine, tedaj smo v našem dnevniku objavili tudi daljši pogovor z njim.

Poleg 72-letnega Tanjevića, ki je na klubski sceni vodil še Bosno, Caserto, Stefanel Trst, Milano, Virtus Bologno, Limoges, Asvel, Fenerbahče in Budućnost, sta si mesto med legendami prislužila še slovaška trenerka Natalia Hejkova, posthumno pa kitajski strokovnjak Mou Zuoyun.

Med igralci in igralkami bodo letos v hišo slavnih vstopili Brazilka Janeth Arcain, Bolgar Atanas Golomejev, Američan Alonzo Mourning, Argentinec Fabricio Oberto, Portoričan Jose »Piculin« Ortiz, Egipčan Mohsen Medhat Warda in Čeh Jiri Zidek, posthumno pa Poljakinja Malgorzata Dydek.

Od Slovencev je v hiši slavnih tudi legendarni Ivo Daneu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava