Četrtek, 09 julij 2020
Iskanje

Dragić zelo dobro, Dončić fantastično, stanje košarke zaskrbljujoče

V današnjem Primorskem dnevniku daljši pogovor z legendarnim košarkarskim trenerjem Bogdanom »Bošo« Tanjevićem

Trst |
30. jan. 2019 | 8:20
Dark Theme

Legendarni črnogorski košarkarski trener Bogdan Tanjević, ki si je svoj dom pred leti uredil v Trstu, mestu, v katerem je pustil neizbrisno sled, bo drevi ob 20.30 v telovadnici na Opčinah ob Bobanu Popoviču vodil trening košarkarjev Jadrana Motomarine. Pridružila se jima bosta tudi Alessandro Guidi, košarkarski strokovnjak in referent zveze Fip za FJK in nekdanji košarkar Davide Cantarello. S Tanjevićem smo se pogovorili že v ponedeljek, ko smo mu postavili nekaj vprašanj o Jadranu, njegovo mnenje pa smo objavili v včerajšnji Športni prilogi. Pogovor z velikanom sveta oranžne žoge smo izkoristili tudi za to, da smo se pogovorili o slovenski, italijanski in evropski košarki ter o Zoranu Dragiću in Luki Dončiću. Danes objavljamo torej drugi del pogovora z »Bošo«.

Tanjeviić, ali vam je žal, da Slovenija ne bo nastopila na svetovnem prvenstvu, kljub temu, da je evropski prvak?

Seveda mi je žal, predvsem po sijajni zgodbi na evropskem prvenstvu. Slovenija je imela zahtevno predtekmovalno skupino, nato je premagala Ukrajino, močno Latvijo, Španijo z 20 točkami naskoka, v finalu pa Srbijo. Mamma mia ... Nikoli nisem videl takšnega doprinosa, kakršnega je pri 18 letih prispeval Luka Dončić. Bil sem vesel tudi za svojega Gašperja Vidmarja (Tanjević ga je privabil v Fenerbahče, ko je bil Vidmar star 20 let, op.av.), ter za odličnega selektorja Igorja Kokoškova. Vsi smo navijali za Slovenijo, tudi polovica Srbov, čeprav so proti Slovencem igrali v finalu. Srbi so namreč vajeni, da navijajo za ekipo, ki je na papirju šibkejša oziroma, da se postavijo na stran Davida, ko se mora pomeriti z Goljatom.

Daljši pogovor z Bogdanom Tanjevićem lahko preberete v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo