Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Dolinski Breg bo igral v Žavljah ali v Trstu?

Pogovor z načelnikom košarkarske sekcije športnega društva Borisom Salvijem po napredovanju košarkarjev v C-ligo silver

Dolina |
6. jun. 2019 | 12:08
Dark Theme

Breg Mediachem se po dveh sezonah vrača v C-ligo silver, iz katere je sicer pred dvema letoma napredoval v višjo C-ligo gold. Ker pa se je tedaj prvenstvu odpovedal, ga je zveza »kaznovala« z nazadovanjem v D-ligo. V nižjem prvenstvu je dolinska ekipa dve sezoni kraljevala, čeprav ji je lani spodletel prestop. Sicer čaka košarkarje Miroslava Jurića še ena tekma - »simbolični finale« -, ki bo v nedeljo ob 19. uri na nevtralnem igrišču v Latisani proti Geattiju iz Vidma. Ker pa si je Breg že zagotovil napredovanje, smo se o načrtih za prihodnjo sezono pogovorili z načelnikom košarkarske sekcije Borisom Salvijem.

Boris Salvi (FOTODAMJ@N)
Boris Salvi (FOTODAMJ@N)

Boris, po dveh letih se spet pogovarjava o napredovanju. Tokrat se ligi najbrž ne boste odpovedali.

Ne, saj smo že od samega začetka ciljali na napredovanje oziroma na povratek v C-ligo silver. Sestavili smo ekipo, ki bi lahko napredovala, s tem da smo se do uspeha dokopali z dvema starejšima košarkarjema, ostali igralci pa imajo manj kot 20 let. Tega ne more nihče zanikati. Mislim, da je C-liga silver najbolj primerna za nas, v takem prvenstvu pa se lahko naši mladi košarkarji kosajo s primernimi tekmeci.

Nastopanje v C-ligi silver vas sili, da poiščete nov »dom«. Ali bo članska ekipa igrala domače tekme v Žavljah?

Po finalni tekmi proti Geattiju se bomo sestali s predstavniki deželne košarkarske zveze Fip, da preverimo vse možnosti. Bojim pa se, da nam ne bodo dovolili igrati v Dolini. Imamo torej dve lokaciji. Lahko bi nastopali v Žavljah, ki so za naše ljudi bližje, radi pa bi se tudi pogovorili z odborniki Bora in preverili možnost, da bi domače tekme igrali na Stadionu 1. maja. Lepo bi bilo, da bi lahko v novi telovadnici tudi trenirali vsaj enkrat na teden.

Pogovor z Borisom Salvijem si lahko v celoti preberete v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava