Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Jadralka TPK Sirena Cecilia Fedel odslej pod turško zastavo

Svetovna jadralna zveza ISAF sicer ni še prižgala zelene luči, ki bi novonastali navezi med Cecilio Fedel in turško jadralko Beste Kajnakci dovolila tekmovanje na mednarodnih regatah

Trst |
10. maj. 2019 | 19:25
Dark Theme

Sirenina jadralka Cecilia Fedel še ni vrgla puške v koruzo in še (naprej) sanja o olimpijskih igrah v Tokiu. A ne več pod okriljem italijanske zveze, a v okviru turške ekipe, kamor je uradno že prestopila.

A začnimo na začetku. Sirenina jadralka iz Martinščine je po lanski sezoni v razredu 470, v kateri ni dosegla vidnejših rezultatov, ostala brez krmarke. Zaradi pomanjkanja finančnih sredstev se ni podala v novo zgodbo, saj bi morala začeti povsem od začetka, kar pomeni, da bi bili stroški zelo visoki. V iskanju alternativne poti v svetu jadranja, brez katerega ne more, jo je januarja poklicala prijateljica, sicer uspešna turška jadralka Beste Kajnakci in jo povabila na jadrnico, potem ko je tudi ona ostala brez sojadralke. Jadralki sta se hitro ujeli in potem ko je turška zveza prižgala zeleno luč za sodelovanje (in posledično finančno podporo), se je začelo njuno redno sodelovanje. Cecilia, ki bo avgusta dopolnila 22 let, je aprila že preživela dvajset dni v kraju Češme južno od Izmirja, tja pa bo odpotovala spet v četrtek, kjer jo čaka nov sklop treningov. Na prestop v turško ekipo je že pristala tudi italijanska zveza, nato še klub TPK Sirena, zdaj pa čakata jadralki še zeleno luč Svetovne jadralne zveze ISAF. Ko jim bo ISAF dovolila nastopanje pod turško zastavo, pa se bo začela tudi njuna tekmovalna pot. Vse dotlej bo Cecilia vsekakor redno trenirala, vse stroške pa bo krila turška zveza.

Če bo šlo vse po načrtih, pa bosta dekleti začeli tudi pot kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Prvo priložnost bosta imeli že v začetku avgusta na svetovnem prvenstvu na Japonskem, sicer pa naslednje leto na evropskem prvenstvu na Palmi de Mallorci.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava