Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Jani Brajkovič padel na dopinškem testu

Kolesarja so kaznovali z desetmesečno prepovedjo tekmovanj

14. jan. 2019 | 12:20
Dark Theme

Slovenski kolesar Janez Brajkovič je danes na svojem blogu objavil novico, da je lani med dirko po Hrvaški padel na dopinškem testu in zaradi tega od Mednarodne kolesarske zveze (UCI) prejel 10-mesečno prepoved nastopanja.

Kot je sporočil 35-letni kolesar, je pozitivni vzorec na metilheksanamin oddal 18. aprila na Hrvaškem. Vzorec naj bi vseboval izredno majhne ravni navedenega prepovednega poživila, za katerega domneva, da je povezan z uporabo prehranskih dopolnil.

V svojem zagovoru se sicer ni pritožil na ugotovitve testa, a je zadevo pripisal kontaminiranosti enega od prehranskih dopolnil, s katerim je nadomeščal obroke.

»Lahko bi se proti temu boril in zadevo prenesel na protidopinško sodišče, kjer bi se vse pregledalo od začetka. A iskreno rečeno, nisem imel niti volje niti denarja, da bi se zoperstavil temu, zato sem kazen sprejel,« je še zapisal na blogu kolesar, ki je trenutno brez kluba, lani pa je tekmoval v dresu Adrie Mobila, pred tem pa je bil član Bahrain Meride, RadioSchacka, Astane, Discovery Channela in Krke.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava