Sreda, 01 maj 2024
Iskanje

Jubilejni 30. Grand Prix povsem uspel

V organizaciji AŠD Mladina

Križ |
19. jun. 2023 | 17:21
Dark Theme

Prvi tekmovalni vikend na tekaških rolkah v režiji AŠD Mladina se je v nedeljo uspešno zaključil z jubilejno 30. izvedbo Grand Prixa Alpe Jadran in popoldanskim nagrajevanjem na stadionu Sulčič v Križu. Trud, ki so ga vložili številni odborniki, prijatelji in simpatizerji je bil ob pogledu na zadovoljne tekmovalce res poplačan.

Po sobotnem KO sprint je v nedeljo kriški klub organiziral že tradicionalno krožno tekmo s skupinskim startom Grand Prix Alpe Jadran za 8. trofejo ZSŠDI, ki je bila veljavna tudi kot druga etapa italijanskega državnega pokala.

Spet so bili uspešni tudi najmlajši tekmovalci AŠDMladina, ki so zbrali v nedeljo dve zmagi. Med U12 je zmagala Veronika Sbisà, med U10 pa je bil najhitrejši Ian Tretiach, zmagovalni oder med dečki pa sta dopolnila na drugem mestu Andrej Križman, na tretjem pa Luca Mortelliti.

Na nagrajevanju so pohvalne besede AŠDMladini podali tudi predstavniki javnih in športnih ustanov. Duša rolkarske sekcije Boris Bogatec, ki si je meddrugim zamislil progo Grand Prixa, je priznal, da res ni verjel, da bo kdaj praznoval 30. izvedbo. A z vsklajeno ekipo sodelavcev in pomočjo sponzorjev (letos jim je ob strani stalo več kot 33), mu je vendarle vsakič uspelo in upa, da bo tako še dolgo.

Več v jutrišnji tiskani izdaji Primorskega dnevnika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava