Petek, 23 julij 2021
Iskanje

Jutri v Kopru slovenska kolesarska smetana

Na državnem prvenstvu v cestni dirki bo na startu tudi sveži dobitnik dirke Po Sloveniji Tadej Pogačar

Koper |
19. jun. 2021 | 17:00
Dark Theme

Tako kot drugje po Evropi bo tudi v Sloveniji nov kolesarski državni prvak v cestni dirki znan jutri, ko se bodo najboljši slovenski kolesarji z izjemo Primoža Rogliča v Kopru merili za naslov. Lani je na Krvavcu prvak postal ravno Roglič, ki je v tesnem boju ugnal Tadeja Pogačarja. V četrtek je naslov državnega prvaka v kronometru osvojil Jan Tratnik (Bahrain Victorious), ki je bil hitrejši od kolesarjev UAE Team Emirates, Jana Polanca in Pogačarja. Vsi trije bodo tudi na startu cestne dirke.

Pred moško dirko bo na sporedu tudi ženska preizkušnja, na kateri bo državni naslov branila Urša Pintar. Glavna favoritka za zmago je sveža državna prvakinja v kronometru Eugenia Bujak. Ženske se bodo na 103 km dolgo krožno progo na slovenski obali podale ob 8.30, moški pa na 172 km ob 14. uri. Edini vzpon na dirki bo na Markovec, ženske bodo tako v šestih krogih opravile 990 m skupnega vzpona, moški pa v desetih krogih 1650 m vzpona. Start in cilj dirke bosta pri olimpijskem bazenu v Kopru.

Prav tako jutri bo na vrsti tudi italijansko državno prvenstvo v cestni dirki za kategorijo elite. Zjutraj bodo ženske dirkale na trasi med Monopolijem in krajem Castellana Grotte (142 km), popoldne pa bodo moški dirkali na trasi od kraja Bellaria Igea Marina do Imole (225 km).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali vas skrbi delta različica novega koronavirusa?

2. jul. 2021 | 17:24
Da, zelo
Kar precej
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo