Sobota, 19 oktober 2019
Iskanje

Kenijski atlet prvič v zgodovini pretekel maraton v manj kot dveh urah

Eliud Kipchoge je za izjemen dosežek poskrbel na Dunaju

Dunaj |
12. okt. 2019 | 11:46
Dark Theme

Kenijski atlet Eliud Kipchoge se je danes na Dunaju zapisal v zgodovino - prvi je maraton pretekel v manj kot dveh urah. Gre za mejnik, primerljiv z največjimi dosežki v zgodovini človeštva, menijo poznavalci.

Kipchoge po doseženem mejniku ni kazal znakov utrujenosti. Na prvo vprašanje je odgovoril, da se počuti dobro. Razdaljo 42 kilometrov in 195 metrov je pretekel v eni uri, 59 minutah, 40 sekundah in dveh stotinkah. Pred dvema letoma mu je za izjemen podvig na dirkališču formule ena v Monzi zmanjkalo le 25 sekund.

Dosežka mednarodna atletska zveza ne bo priznala za uradni svetovni rekord v maratonu. Ni šlo namreč za uradno tekmo, proga pa je bila tudi posebej postavljena in prilagojena s štirikilometrskim povsem ravninskim odsekom ter načrtovana z minimalnim naklonom. Projekt INEOS 1:59 je imel izjemno sponzorsko podporo družb Ineos, za katerim je britanski milijarder Jim Ratcliffe, in ameriške multinacionalke Nike.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo