Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Kras Repen, Juventina in Sloga Tabor Televita izgubili

V promocijski ligi uspešna Primorje in Sistiana Sesljan - Jason Visintin (Sovodnje) prispeval kar štiri zadetke

10. feb. 2019 | 20:18
Dark Theme

NOGOMET

ELITNA LIGA

Kras Repen - Torviscosa 1:3 (0:0)

Strelec: 65. Menichini (11-m)

Kras: D’Agnolo, Bevilacqua, Cudicio, Dukić, Kerpan, Stanich (Grujić), Juren, Radujko, Sabadin (Petracci), Menichini, Kocman (Zappalà). Trener: Radenko Kneževič.

Repenski Kras je pred domačimi gledalci klonil proti močni Torviscosi, četrti sili elitne lige, potem ko je bil izid izenačen vse do 85. minute. Gostje so povedli s Corvaglio v 60. minuti, Kras pa je takoj izenačil po zaslugi enajstmetrovke, ki jo je unovčil Menichini. Dvoboj je bil nato izenačen, Torviscosa pa si je zmago izborila po zaslugi zadetkov Lestanija v 85. minuti in Pudduja (enajstmetrovka) v 88. minuti.

Juventina - Manzanese 1:3 (0:2)

Strelec: 48. Romanelli

Juventina: Stergulc, Kogoj, F. Marini, Racca, N. Marini, Zorzut, Romanelli, Kožuh (Hriberšek, Veljković), Tano (Banini), Kerpan (Madonna), Fiorenzo. Trener: Nicola Sepulcri.

Juventina je morala priznati premoč Manzaneseju, za katerega nastopa nekdanji igralec štandreškega društva Matija Marassi. Domači so dvoboj zelo slabo začeli, saj je Manzanese povedel v 15. minuti po zaslugi prostega strela, podvojil pa je sedem minut kasneje. V drugem polčasu je trener Nicola Sepulcri poslal na igrišče Hriberška in Baninija, Juventina pa je takoj zmanjšala zaostanek z Romanellijem. Do preobrata pa ni prišlo, saj je Manzanese v končnici dosegel še tretji zadetek in predčasno zapečatil tekmo.

PROMOCIJSKA LIGA

Chiarbola Ponziana - Primorje 1:2 (1:1)

Strelca: 23. Lionetti, 59. Benvenuto

Primorje: Gita, Benvenuto, Tomizza, Rossi (Sessi), Marincich (Gerbini), Cofone (Tonini), Rossi, Lombardi, Semani (Lizzul), Lionetti, Casseler, Millo (Fuligno). Trener: Riccardo Allegretti.

Nogometaši Primorja so se v Trebčah proti Chiarboli Ponziani spet veselili zmage v promocijski ligi. Gostje so povedli v 23. minuti, ko je Lionetti premagal vratarja, potem ko je žogo po udarcu z glavo Cofoneja z golove črte odbil nasprotnikov branilec. Za Chiarbolo Ponziano pa je v 37. minuti izenačil nekdanji nogometaš Primorja Danieli. Odločilni zadetek je nato v 59. minuti prispeval kapetan Benvenuto, ki je s silovitim strelom s kakih 25 metrov priborili svoji ekipi zmago.

Tolmezzo - Mladost 2:1 (1:1)

Strelec: 35. Pierobon

Mladost: Cantamessa, Manià, Malaroda, Tabai, Candusso, E. Cadez, Ligia (Milan), R. Furlan, Peric (S. Furlan), Pierobon (Patessio), Sangalli (Caus). Trener: Stefano Caiffa.

Mladost se vrača praznih rok z gostovanja v Tolmeču, kjer je ekipo trenerja Stefana Caiffe tudi po zaslugi avtobusa ZSŠDI podpiralo kakih 90 navijačev. Četrta sila prvenstva je povedla v 20. minuti, gostje pa so izenačili z enajstmetrovko Pierobona ter zamudili par priložnosti za zadetek. V drugem polčasu pa je Tolmezzo dosegel odločilni gol v 65. minuti, ko je žogo v svojo mrežo najbrž potisnil nogometaš Mladosti.

San Giovanni - Sistiana Sesljan 0:2 (0:1)

Strelca: 9. D. Colja, 67. Miklavec

Sistiana Sesljan: Zucca, Cociani, Del Bello, Francioli, Zlatič, Carli, Cappiello, Miklavec, D. Colja (Carlevaris), Tawgui (Disnan). Trener: Alessandro Musolino.

Sistiana Sesljan je v vsakem polčasu prispeval po en zadetek in se veselil zaslužene zmage proti tržaškemu San Giovanniju. Pod do uspeha je olajšal gol, ki ga je prispeval David Colja v 9. minuti tekme. Za drugi zadetek pa je v 67. minuti poskrbel Miklavec, tako da so nato gostje do konca umirjeno upravljali rezultat.

1. AMATERSKA LIGA

Vesna - Sant’Andrea San Vito 1:1 (1:0)

Strelec: 29. Mulè

Vesna: Carli, Nabergoi, Renar, Noto, Ciuk, Leghissa (Colja), Veronesi (Biondini), Dzinić, Centrone (Vallefuoco), Procacci (Rudes), Mulè. Trener: Fabio Maranzana.

Vesna se je morala zadovoljiti s točko proti moštvu Sant’Andrea San Vito. Domači so povedli z Mulejem, v drugem polčasu pa so gostje izenačili ter iz Križa odnesli neodločen izid.

Zarja - Isontina 2:1 (1:0)

Strelca: 7. Cottiga, 34. Črgan

Zarja: Budicin, Cappai, Norante, Bečaj, Varglien (Spinelli), Tarable, Cepar, Cottiga (Spadaro), Bernobi, Zucchini, Črgan (Tall). Trener: Michele Campo.

Rdeči karton: trener Michele Campo.

Po prvem polčasu je kazalo, da bo Zarja zlahka osvojila tri točke, saj je vodila z 2:0 po zaslugi zadetkov Cottige in Črgana. Isontina je v drugem delu tekme zmanjšala zaostanek po zaslugi radodarne enajstmetrovke, sodnik pa je za nameček pokazal rdeči karton Zarjinemu trenerju in maserju, kar je sprožilo ne najbolj športno vedenje na račun moža v črnem s strani domačih navijačev. Isontina je nato oblegala vrata Zarje, ji pa ni uspelo izenačiti, tako da so se Cepar in soigralci naposled veselili treh točk.

Maranese - Primorec 5:2 (2:1)

Strelec: 35. Capraro (11-m), 60. Capraro

Primorec: Markovič, Fedele (Laghezza), Tuberoso (Kastrati), Comi, Frangini, De Leo (Suppani), Capraro, Di Corato, Caselli, Piras, Krasniqi (Buonpane). Vincenzo De Sio.

Rdeči karton: Comi (dvojni opomin).

Potem ko je Primorec že zaostajal z 2:0, so gostje odreagirali in izenačili po zaslugi dveh zadetkov Caprara. Nato pa so bili gledalci priča monologu Maraneseja, ki je še trikrat premagal Markoviča ter se veselil končne zmage. Primorec pa še naprej ostaja na dnu lestvice prve amaterske lige.

2. AMATERSKA LIGA

Gaja - Opicina 0:3 (0:2)

Gaja: D’Orso, Gargiuolo, Ligotti, Palermo (I. Martini), Miniussi, Lauro, Urbani (Sovič), Santoro (Saule), Nigris, Mania, Bernobi (Calmo, Torcello). Trener: Danilo Venanzi.

Po vnovičnem in zasluženem porazu ostaja Gaja na predzadnjem mestu na lestvici. Nogometaši trenerja Danila Venanzija so bili proti Opicini povsem nemočni.

Breg - La Fortezza Gradisca 1:3 (0:2)

Strelec: 85. Halili

Breg: Blasevich, Calabrese, Pischianz, Bolcic, Bobbini, Marchio, Rossone (Miss), Daris, D. D’Alesio, Maselli (Vidali), Halili. Trener: Bursich.

Breg je izgubil pomembno tekmo v boju za obstanek. Gradisca je povsem nadigrala dolinsko moštvo, saj je povedla z 0:3, častni zadetek pa je v izdihljajih dvoboja prispeval Halili.

Montebello Don Bosco - Sovodnje 4:5 (1:2)

Strelci: 12. Visintin, 25. Visintin, 65. Visintin, 73. Visintin (11-m), 88. Kočina

Sovodnje: J. Devetak (Fabricijo), Piva (Peressini, Colella), Falcone, Noto, Galliussi, Kogoj, Petejan, Čavdek, Lutman (Pilo), Černe (Kočina), Visintin. Trener: Simon Feri.

Sovodnje so po zelo zabavni in pirotehnični tekmi - gledalcio so videli kar 9 zadetkov - vknjižile tri točke. Potem ko so domači povedli v 10. minuti, so gostje takoj odreagirali in izenačili z Jasonom Visintinom. Razigrani napadalec se je do novega zadetka dokopal v 25. minuti ter tako poskrbel za vodstvo Sovodenj. V drugem delu tekme je Montebello Don Bosco takoj povedel s 3:2, odgovoril pa je z novima zadetkoma neustavljivi Visintin (skupno je prispeval kar 4 gole). Domači so spet izenačili, odločilni zadetek pa je v izdihljajih tekme dosegel Kočina.

ODBOJKA

MOŠKA C-LIGA

Futura - Sloga Tabor Televita 3:2 (24:26, 25:13, 11:25, 25:20, 15:11)

Sloga Tabor Televita: Antoni 6, Cettolo 22, Jerič 16, V. Kante 18, Manià 2, Vattovaz 9, De Luisa (L), M. Kante, Milič 1, Privileggi, Riccobon, Sutter, Trento. Trener: Gregor Jerončič.

Vodilni odbojkarji Sloge Tabor Televita (40) so po maratonskem boju klonili v gosteh proti Futuri iz Cordenonsa, ki si po zaslugi osvojenega para točk deli drugo mesto skupnega seštevka z goriško Olympio (34 točk). Tekma je trajala celi dve uri in bila polna preobratov, kot pričajo izidi posameznih setov. V petem setu so domači povedli pri izidu 8:4, gostje so se približali na 10:12, več pa niso zmogli, tako da so v Cordenonsu osvojili točko, po zaslugi katere vsekakor ohranjajo šest točk naskoka na lestvici pred Futuro in Olympio.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava