Torek, 23 julij 2019
Iskanje

Lara Della Mea prispevala zgodovinsko kolajno za FJK

Italija osvojila bronasto medaljo na ekipni paralelni tekmi na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Areju

12. feb. 2019 | 18:00
Dark Theme

Ekipno paralelno tekmo na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Areju na Švedskem je zlato kolajno osvojila Švica, ki je v finalu premagala Avstrijo. Na tretje mesto so se uvrstili Italijani. Zgodovinski bron je osvojila tudi dvajsetletna Lara Della Mea (letnik 1999), doma s Trbiža v Kanalski dolini. S smučarsko iz naše dežele so italijansko ekipo sestavljali še Irene Curtoni, Simon Maurberger in Alex Vinatzer. Lara Della Mea je tako za Furlanijo Julijsko krajino osvojila prvo kolajno na svetovnih prvenstvih v alpskem smučanju. V malem finalu je Italija premagala Nemčijo. Lara Della Mea je nastopila kot prva in je premagala Geigerjevo. Pred tem so »azzurri« izločili Finsko v osmini finala ter Norveško v četrtfinalu. Polfinale z Avstrijo je bila izenačena 2:2. Avstrijci pa so imeli boljše čase. Lara Della Mea bo tekmovala še v sobotnem slalomu.

Slovenski alpski smučarji Maruša Ferk, Ana Bucik, Jakob Špik in Tijan Marovt so ekipno paralelno tekmo na svetovnem prvenstvu v Areju končali v prvem krogu izločilnih bojev, v osmini finala. Izločili so jih Slovaki (brez Petre Vlhove).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo