Sobota, 20 april 2024
Iskanje
NBA

Luka Dončić vzel v naročje malega Krisa

Pred tekmo v Los Angelesu je pozdravil malega Krisa in njegove starše

ZDA |
2. dec. 2019 | 10:34
Dark Theme

Luka Dončić je pred včerajšnjo tekmo v Los Angelesu proti Lakersom na parketu pozdravil slovenskega dečka s spinalno mišično atrofijo Krisa Zuidicha, ki je trenutno na zdravljenju v ZDA.22-mesečni Kris je 21. novembra na univerzitetni kliniki UCLA v Los Angelesu prejel zdravilo, do katerega mu je pomagala vsa Slovenija. Po prejemu zdravila naj bi na opazovanju ostal še tri mesece.

?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">

»Luka Dončić me je stisnil k sebi! Ta velik fant ima tudi veliko srce!« so v imenu malega Krisa napisali na facebook in instagram profilu in Go Help Kris.

O srečanju med Dončićem in Krisom so poročali ameriški mediji, najbolj podrobno pa časopis Dallas Morning News, za katerega je Dončićeva mama Mirjam Poterbin izjavila, da so ji takšni trenutki bolj pomembni od košarke, ker vsakič pokažejo kako dobra oseba je njen sin.

Luka Dončić je nato tudi odigral odlično tekmo in popeljal Dallas proti Lakersom, ki so bili deset tekem neporaženi, do nove zmage s 114:100. Prispeval je 27 točk in deset podaj ter devet skokov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava