Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Marta Bassino nova svetovna prvakinja v superveleslalomu

Drugo zlato odličje za italijanske smučarke na svetovnem prvenstvu v Meribelu

8. feb. 2023 | 14:34
Dark Theme

Italijanska alpska smučarka Marta Bassino je nova svetovna prvakinja v superveleslalomu. To je drugo zlato odličje za Italijanke na svetovnem prvenstvu v Meribelu v Franciji, potem ko je njena rojakinja Federica Brignone zmagala v alpski kombinaciji. Po zelo hitrem zgornjem delu je slovenska smučarka Ilka Štuhec na koncu osvojila 12. mesto. Drugo mesto je pripadlo Američanki Mikaeli Shiffrin, ki je v kombinaciji ostala praznih rok. Superveleslalomska svetovna prvakinja iz Areja leta 2019 je boj za zlato odličje izgubila za pičlih 11 stotink sekunde.

Tretje mesto sta si razdelili dve smučarki. Z istim časom sta v cilj prismučali Avstrijka Cornelia Hütter in Kajsa Vickhoff Lie iz Norveške. Obe sta za novo šampionko zaostali 33 stotink sekunde.

Bassino je postala druga Italijanka s superveleslalomsko zmago na svetovnih prvenstvih. Isolde Kostner je na SP zmagala dvakrat po vrsti v letih 1996 in 1997. Šestindvajsetletna Bassino je pred dvema letoma na domačem SP v Cortini d’Ampezzo zmagala v paralelnem veleslalomu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava