Torek, 23 april 2024
Iskanje

Na mladinskem EP se je članici ŠZ Gaja izšlo najbolje v štafeti

Nastja Ferluga 13. v štafetni preizkušnji, sicer pa 57. na daljši progi in 60. v sprintu

16. jul. 2022 | 9:22
Dark Theme

Madžarski kraj Salgotarjan, ki leži severnovzhodno od Budimpešte, na meji s Slovaško, je prejšnji teden gostil najboljše mlade orientaciste v Evropi. Na mladinskem evropskem prvenstvu je nastopila polnoštevilno tudi reprezentanca Italija, barve katere je drugo leto zapored branila tudi članica Gaje Nastja Ferluga. Mesto v izbrani ekipi W18 (do 18 let) si je priborila po zelo prepričljivih nastopih v začetku tekmovalne sezone, sicer pa v kategoriji, v kateri nastopa prvo sezono, tam pa bo tekmovala še prihodnjo sezono.

Na prvi daljši preizkušnji – 9 kilometrov s 400 m višinske razlike – je zaradi tehničnih napak (pri prvi točki in pravih izbirah poti) zaključila s 24 minutami zaostanka na 57. mestu med 95 tekmovalkami, na zelo hitri trasi sprinterske tekme drugi dan tekmovanja v mestu Salgotarjan je bila 60., boljše se ji je izšlo na ekipni štafeti, kjer je še z Elis Angelis in leto mlajšo Giulio Vedano osvojila 13. mesto v kategoriji W18 med 25 ekipami.

»Letos sem priprave usmerila v daljše preizkušnje, zato sem vedela, da nisem najboljše pripravljena na krajših progah. Na dolgi progi pa so me izdale tehnične napake: ko jih ne bi bilo, bi se uspela uvrstiti med najboljših 25., kar bi bil že zelo dober rezultat,« je še povedala Ferluga, ki bo s tekmami na državni ravni nadaljevala po poletnem premoru septembra meseca.

Več v današnjem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava