Četrtek, 14 november 2019
Iskanje

Na Trofeji Rocco tudi Samuel Ferluga

Tržaški Slovenec bo igral na prestižnem turnirju, ki se začenja danes

Trst |
27. avg. 2019 | 8:31
Dark Theme

Na prestižni nogometni 34. Trofeji Nereo Rocco (za starostno kategorijo U17), ki se bo danes začela na igriščih po naši deželi, bo po nekaj letih znova igral tudi tržaški Slovenec. Z deželno izbrano vrsto bo nastopal tudi nogometaš San Luigija Samuel Ferluga (letnik 2003). 16-letni desni bočni branilec (doma iz Boršta), ki obiskuje tržaški humanistični in družbenoekonomski licej Antona Martina Slomška, je svojo nogometno pot začel pri dolinskem Bregu. Deželna nogometna reprezentanca bo prvo tekmo Trofeje Rocco igrala danes ob 15. uri v Lignanu proti mehiški ekipi Toluca. Jutri bo selekcija FJK igrala ob 19. uri proti Udineseju na igrišču Bearzot v Gorici. V četrtek pa bo na sporedu še tekma proti Laziu (ob 16. uri v Viscu). Na Trofeji Nereo Rocco nastopajo številne ekipe poklicnih klubov: Bologna, ljubljanska Olimpija, pri kateri igra Ray Rudonja (sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Mladena Rudonje), Venezia, Lazio, Napoli, Pordenone, Milan, Triestina in Crvena zvezda. Finale bo v nedeljo, 1. septembra, na tržaškem Roccu. Lani je turnir osvojila Bologna, ki je v finalu premagala ravno selekcijo FJK.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo