Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Naš športnik 2018: Zmagovalci so ...

V ženski konkurenci sta zmagovalki jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol, med moškimi kanuist Luka Božič, med ekipami pa so se prvega mesta veselili košarkarji KK Primorska

Gorica |
28. dec. 2018 | 21:15
Dark Theme

Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol, kajakaš Luka Božič in košarkarji KK Prirmorska so zmagovalci nagrade naš športnik, ki jo že šesto leto zaporedoma izbiramo v enotni kategoriji športni novinarji primorskih medijskih hiš: Primorski dnevnik, Slovenski deželni sedež Rai, spletna stran slosport.org, regionalni RTV center Koper in Primorske novice. Pokale zmagovalcev so najboljši primorski športniki dvignili v Kulturnem domu v Gorici, na prireditvi, ki jo je dinamično zrežiralo Združenje slovenskih športnih društev v Italiji. Prireditev sta povezovala radijski in televizijski voditelj Evgen Ban in 11-letna Anja De Luisa, sodelovali pa so številni mladi športniki slovenskih goriških športnih društev ter gojenci dijaškega doma Simona Gregorčiča v Gorici.

Za jadralki JK Pirat Portorož Tino Mrak in Veroniko Macarol je bila nagrada samo potrditev primata tudi na Primorskem. Pred tednom dni sta osvojili naziv slovenske športne ekipe leta, tako da regionalni naslov ni smel izostati. Leto sta okronali z olimpijsko normo za Tokio 2020, drugič v karieri sta osvojili evropski naslov, kot prvi Slovenki pa sta zmagali tudi na tekmi svetovnega pokala v Miamiju.

V moški konkurenci smo novinarji na prvo mesto postavili kanuista Luko Božiča, ki se je v drugi sezoni v posamični konkurenci (pred tem je bil uspešen s Sašem Taljatom) povsem uveljavil. Bil je drugi na skupnem seštevku svetovnega pokala.

V ekipni konkurenci je zmago odnesel košarkarski klub Sixt Primorska, ki se je veselil pokalne zmage in zmage v superpokalu. Izpadel je v polfinalu državnega prvenstva, v drugi regionalni ligi ABA so osvojili 2. mesto. Novo sezono so primorski košarkarji prav tako začeli odločno, saj vodijo v drugi regionalni ligi ABA, prav tako so na vrhu državnega prvenstva.

Letos prvič nismo sestavili končne razvrstitve, nagradili smo samo zmagovalce. Vsi ostali nominiranci so prejeli priznanje. V ženski konkurenci so se v finalni izbor uvrstile smučarka Ana Bucik, jadralka Jana Germani, teniška igralka Dalila Jakupović, kanuistka Urša Kragelj in judoistka Andreja Leški. Med moškimi so se za zmago borili še nogometaša Kristjan Čujec in Miha Zajc, odbojkarja Jani Kovačič in Loris Manià ter Bojan Tokič. V ekipni konkurenci so se med šest najboljših ekip Primorske uvrstile še namiznoteniške igralke Arrigoni, odbojkarice GEN-I volley, nogometaši Juventine, rokometaši Kopra in odbojkarji Salonita Anhovo.

Letos šestič smo najboljše športnike, športnice in ekipe z obeh strani nekdanje državne meje izbrali v enotnih skupnih kategorijah in na podlagi paritetnega glasovanja uredništev medijev. Po pravilniku smo v vsako kategorijo uvrstili najmanj enega predstavnika z vsake strani nekdanje meje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava