Ponedeljek, 13 maj 2024
Iskanje

Philipsen še tretjič zmagal v ciljnem sprintu

V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb

7. jul. 2023 | 17:32
Dark Theme

Belgijec Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) je zmagovalec sedme etape kolesarske dirke po Franciji. Na trasi od Mont-de-Marsana do Bordeauxa (169,9 km) je v ciljnem sprintu prepričljivo ugnal Britanca Marka Cavendisha in Eritrejca Biniama Girmaya. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb.

Slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je s 25. mestom v etapi zanesljivo ostal na drugem mestu v generalni razvrstitvi. Zaostaja le za lanskim zmagovalcem, Dancem Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma), ki ima 25 sekund naskoka.

V današnji etapi je bil razburljiv le zaključek v Bordeauxu. Tja je glavnina prišla v enem kosu, potem ko je pred tem brez večjih težav nadzirala in ujela tri francoske ubežnike. Zadnjega med njimi je le nekaj kilometrov pred ciljem, nato pa so v tehnično zahtevnem zaključku sprinterske ekipe odločile o zmagovalcu.

Največ moči je imel znova 25-letni Philipsen, ki je slavil že v tretji in četrti etapi letošnjega Toura. Skupno je pri 32 zmagah v karieri in je zanesljivi lastnik zelene majice najboljšega po točkah.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava