Četrtek, 16 maj 2024
Iskanje

Po grdem padcu je Klemen Kosi pri zavesti

Slovenskega smučarja so s helikopterjem takoj odpeljali v bolnišnico

29. dec. 2018 | 14:39
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

Slovenskega alpskega smučarja Klemena Kosija, ki je danes grdo padel na smuku za svetovni pokal v Bormiu, so s prizorišča tekme s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v bližnji Sondrio, kjer je njegovo stanje vzpodbudno, so po padcu slovenskega smukača sporočili iz Smučarske zveze Slovenije. »Njegovo trenutno stanje je vzpodbudno, je pri zavesti in normalno odgovarja na vprašanja, premika roke in noge, ima pa bolečine v vratu in odrgnine na obrazu,« je sporočila Špela Pretnar, zunanja sodelavka za odnose z javnostmi pri slovenski krovni smučarski organizaciji.

Mariborčana je na enem od zavojev pri veliki hitrosti nagnilo na desno stran, izgubil je ravnotežje ter ga je s hrbtom vrglo v zaščitne mreže. Te je prebil in je nepremično obležal na trebuhu. Preizkušnja je bila prekinjena, tekmovalca so po padcu zelo hitro odpeljali v bolnišnico s helikopterjem.

Zmagovalec smuka je južnotirolski smučar Dominik Paris, drugo mesto je zasedel njegov rojak Christof Innerhofer, tretjo pa Švicar Beat Feuz.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava