Petek, 16 april 2021
Iskanje

Po Petri Majdič mali globus Anamariji Lampič

Predčasen konec sprinterskih tekem - Mali sprinterski globus tudi Italijanu Federicu Pellegrinu

24. feb. 2021 | 18:36
Dark Theme

Najboljša slovenska športnica lanskega leta Anamarija Lampič je predčasno osvojila mali kristalni sprinterski globus v svetovnem pokalu. Mednarodna smučarska zveza (Fis) je objavila končni vrstni red sezone 2020/21 v sprintih in potrdila, da po sedmih tekmah v tej disciplini v sezoni ne bo več tekmovanj razen na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu.

Lampičeva, ki bo na SP v četrtek (jutri) v krogu favoritinj za odličja, je po sedmih tekmah sezone v sprintih osvojila 402 točki, Švicarka Nadine Fähndrich na drugem mestu 296, Švedinja Linn Svahn na tretjem 275 točk.

Petindvajsetletna Lampičeva je druga Slovenka v zgodovini smučarskih tekov, ki je osvojila mali kristalni globus. Petri Majdič je to uspelo trikrat, in sicer v sezonah 2007/08, 2008/09, ko je bila z drugim mestom tudi v skupnem seštevku najbližje velikemu globusu, ter v sezoni 2010/11.

Potemtakem so mali sprinsterski globus podelili tudi v moški konkurenci, kjer se je zmage veselil Federico Pellegrino. Prvi mali globus je osvojil že leta 2016.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo