Torek, 16 april 2024
Iskanje

Pozzecco državni podprvak v gorskokolesarskem maratonu

Nabrežinski kolesar ni uspel ubraniti lanske zmage, v nedeljo ga čaka nastop na DP v cross countryju

Genova |
20. jul. 2022 | 9:00
Dark Theme

Nabrežinski kolesar Daniel Pozzecco je v nedeljo tekmoval na italijanskem prvenstvu v gorskokolesarskem maratonu, na katerem je branil državni naslov v kategoriji master 1. Tekmovalec kluba Flamme Rouge v kraju Casella pri Genovi ni uspel ponoviti lanskega uspeha, saj je na koncu zasedel drugo mesto za večnim tekmecem Matteom Valsecchijem. Kolesarja sta si letos zamenjala mesti na zmagovalnem odru, saj je Pozzecco lani v kraju Casatenovo pri Monzi v ciljnem sprintu ugnal ravno Valsecchija in oblekel majico državnega prvaka. Letos pa je bila razlika med njima nekoliko večja, saj je 31-letni Nabrežinec na cilju 78 km dolge preizkušnje s kar 2650 metri višinske razlike za letošnjim zmagovalcem zaostal nekaj več kot štiri minute. Na absolutni lestvici je Pozzecco zasedel zelo dobro 19. mesto med 140 udeleženci dirke.

»S končno uvrstitvijo na absolutni lestvici sem lahko kar zadovoljen, saj sta bila pred mano le dva amaterja, ostali so bili vsi profesionalni kolesarji. Izboljšal sem lansko uvrstitev, čeprav moram priznati, da je bilo letos nekaj odsotnosti. V svoji kategoriji sem skušal ubraniti lansko zmago, Valsecchi pa je bil tokrat enostavno predober,« je dejal Pozzecco. Priznal je, da mu je na ključnem delu zmanjkalo nekaj moči. V prvih 50 km je držal ritem Vaslecchija, nato pa izgubil stik z njim.

Pozzecco je zdaj že osredotočen na državno prvenstvo v disciplini cross country, ki bo potekalo v nedeljo v dolini Gsies (Valle di Cassies) na Južnem Tirolskem, v neposredni bližini italijansko-avstrijske meje. V soboto bo na startu tudi zmagovalec zadnjih dveh preizkušenj svetovnega pokala Luca Braidot, ki je glavni favorit za državni naslov v konkurenci elite (profesionalci). »V nedeljo bom skušal dirkati na polno in osvojiti državni naslov. Šlo bo za bolj eksplozivno dirko, saj bo trasa merila 21 kilometrov (6 krogov po 3,5 km) z nekaj več 1000 metri višinske razlike. Taktiziranja ne bo veliko, tako da upam, da mi bo tokrat uspelo stopiti obleči majico državnega prvaka,« je ob zaključku povedal Pozzecco.

Več v današnjem (sredinem) Primorksem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava