Petek, 29 maj 2020
Iskanje

Primož Roglič oddal rožnato majico

Valerio Conti se je povzpel na prvo mesto na dirki po Italiji

Rim |
16. maj. 2019 | 17:10
Dark Theme

Po petih etapah je slovenski kolesar Primož Roglič oddal rožnato majico. Vodstvo v skupnem seštevku je prevzel Valerio Conti, ki je današnjo preizkušnjo s startom v Cassinu in ciljem v kraju San Giovanni Rotondo sklenil tik po Faustu Masnadi, potem ko sta oba italijanska kolesarja uresničila uspešen beg. »Rogla«, zmagovalec uvodnega kronometra, se je zapletel v padec 35 kilometrov po startu, a je dirko nadaljeval brez hujših posledic.

Ciljno črto je prvi prečkal Masnada 5 sekund pred Contijem, tretji je bil s 37 sekundami zaostanka Španec Jose Rojas, glavnina z Rogličem in drugimi favoriti na čelu pa je zaostala sedem 7 minut in 19 sekund. Roglič je etapo končal na 17. mestu, ob njem pa so bili tudi drugi favoriti. Z enakim zaostankom sta etapo končala tudi Jan Polanc (Uae Emirates) na 51. in Grega Bole (Bahrain Merida) na 83. mestu.

V skupni razvrstitvi ima Conti 1:41 minute prednosti pred rojakom Giovannijem Carbonijem, tretji je Francoz Nans Peters (+2:09). Roglič je padel na 11. mesto in ima 5:24 minute zaostanka, a prave etape zanj in za favorite šele prihajajo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo