Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Primož Roglič oddal rožnato majico

Valerio Conti se je povzpel na prvo mesto na dirki po Italiji

Rim |
16. maj. 2019 | 17:10
Dark Theme

Po petih etapah je slovenski kolesar Primož Roglič oddal rožnato majico. Vodstvo v skupnem seštevku je prevzel Valerio Conti, ki je današnjo preizkušnjo s startom v Cassinu in ciljem v kraju San Giovanni Rotondo sklenil tik po Faustu Masnadi, potem ko sta oba italijanska kolesarja uresničila uspešen beg. »Rogla«, zmagovalec uvodnega kronometra, se je zapletel v padec 35 kilometrov po startu, a je dirko nadaljeval brez hujših posledic.

Ciljno črto je prvi prečkal Masnada 5 sekund pred Contijem, tretji je bil s 37 sekundami zaostanka Španec Jose Rojas, glavnina z Rogličem in drugimi favoriti na čelu pa je zaostala sedem 7 minut in 19 sekund. Roglič je etapo končal na 17. mestu, ob njem pa so bili tudi drugi favoriti. Z enakim zaostankom sta etapo končala tudi Jan Polanc (Uae Emirates) na 51. in Grega Bole (Bahrain Merida) na 83. mestu.

V skupni razvrstitvi ima Conti 1:41 minute prednosti pred rojakom Giovannijem Carbonijem, tretji je Francoz Nans Peters (+2:09). Roglič je padel na 11. mesto in ima 5:24 minute zaostanka, a prave etape zanj in za favorite šele prihajajo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava