Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

»Samozavest je ključna za uspeh v življenju«

Nekdanji olimpijski prvak Igor Cassina bo danes gost festivala Link v Trstu

Trst |
10. maj. 2019 | 14:08
Dark Theme

Italijanski telovadec Igor Cassina je v svoji bogati športni karieri dosegel številne mednarodne uspehe. Največjega je dosegel 23. avgusta 2004, ko se je v Atenah okitil z naslovom olimpijskega prvaka na drogu. Zaslovel je tudi z izjemno zahtevnim elementom Cassina oz. z iztegnjenim kovacsom z obratom za 360 stopinj. Svojo kariero je sklenil leta 2011, ostal pa je v svetu športa v različnih vlogah. Igor Cassina bo danes spregovoril na novinarskem festivalu Link v Trstu. Ob 16.30 bo v šotoru na Velikem trgu predstavil svojo avtobiografijo Il ginnasta venuto dallo spazio.

Igor Cassina (FOTODAMJ@N)
Igor Cassina (FOTODAMJ@N)

Igor, po koncu kariere ste nekaj let trenirali mlade gimnastičarje, nato pa ste se umaknili iz tekmovalnega športa.

Tako je. Danes se ukvarjam z osebnim trenerstvom oz. imam se za nekakšnega trenerja dobrega počutja. Ustanovil sem svetovalno podjetje Movimento Cassina, ki vsakdanjim ljudem pomaga pri izboljšanju telesnega in psihičnega počutja, pa tudi pri izboljšanju ekonomskega statusa. Vse to lahko dosežemo z motivacijo, s telesno aktivnostjo, kakovostno regeneracijo in primerno prehrano.

Kako vpliva bogata športna kariera na vaš sedanji poklic?

Največ vpliva zmagovalna miselnost, ki me je spremljala na športni poti. To pa lahko posredujem vsakomur, ki bi rad izboljšal svoj življenjski standard. Ljudje se morajo zavedati, da se morajo potruditi, če želijo doseči svoje cilje. Zato svojim strankam pomagam predvsem pri dvigu samozavesti, ki je ključna za uspeh v vsakdanjem življenju.

Pogovor z Igorjem Cassino si lahko v celoti preberete v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava