Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

Sedmak-Bressan za ... svetovni pokal

Priznanje za opensko športno društvo Polet

20. maj. 2019 | 8:33
Dark Theme

Kotalkarski memorial Pavla Sedmaka in Davideja Bressana, ki ga že 38 let organizira opensko športno društvo Polet (letos skupaj z ZSŠDI), spada med »top« tekmovanja v tem športu na svetu. Prihodnje leto pa naj bi Poletov Sedmak-Bressan postal še bolj prestižen: »Naše tekmovanje bodo vključili v svetovni pokal oziroma svetovni kotalkarski Grand Prix, ki ga priredi sama svetovna kotalkarska zveza. Svetovni pokal bodo organizirali prvič v zgodovini tega športa, kar je pomemben korak k uveljavitvi te športne discipline. Poleg pri nas bo ena etapa še v nemškem Freiburgu (Nemški pokal). Tretje prizorišče pa še no določeno,« je povedal predsednik Poleta Samo Kokorovec, ki je še dodal: »Sprejeti pa smo morali določene pogoje. Vsi treningi morajo potekati z glasbo, zaradi tega smo morali memorial podaljšati še za en dan. Letos bomo namreč začeli že na dan torka. Na etapah svetovnega pokala pa lahko v kategorijah članov in mladincev nastopajo tekmovalci, ki so visoko na svetovni jakostni lestvici. Skratka: če smo v zadnjih osmih letih naredili velik kakovostni korak naprej, ga bomo v prihodnji sezoni naredili še večjega. Naše tekmovanje bo namenjeno le samo svetovno kotalkarski eliti.«

Memorial Sedmak-Bressan se bo na openskem Pikelcu začel v torek in zaključil se bo v nedeljo. Vrhunec bo dosegel s petkovimi, sobotnimi in nedeljskimi tekmovanji, ko bodo nastopili številni svetovni zvezdniki: svetovni članski prvak Luca Lucaroni, ki je najboljši na svetu tudi v paru z Rebecco Tarlazzi. Pa tudi Silvia Lambruschi, Letizia Ghiroldi in Annabella Mendoz. V kategoriji in line bo tekmovala tudi domača adutinja Metka Kuk. Nastopilo bo tristo kotalkarjev iz osemnajstih držav in petih celin (odsotna bo samo Afrika).

Tekme se bodo začele v sredo že ob 7. uri zjutraj. Vse tekme (od četrtka do nedelje) bodo na voljo tudi na neposrednem prenosu na kanalu World Skate TV.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava