Nedelja, 19 maj 2024
Iskanje

»Slovenija potrebuje Zahodnjaka«

V današnjem Primorskem dnevniku pogovor z odbojkarskim trenerjem Markom Kalcem

Trst |
5. feb. 2019 | 9:14
Dark Theme

Pri Briščikih je v soboto gostoval tržaški Virtus, z njim tudi slovenski trener Marko Kalc. Vodilna sila ženske C-lige je tudi v prvem krogu povratnega dela potrdila svojo premoč, za poln izkupiček pa se je morala kar pošteno namučiti. Igralke Zaleta Telesorveglianza niso zlahka prodale svoje kože, predvsem v končnici pa je tržaška ekipa številnim gledalcem pojasnila, zakaj sameva na vrhu lestvice. Kalca smo izkoristili tudi za daljši pogovor, ki ga je mogoče v celoti prebrati v današnji Športni prilogi Primorskega dnevnika.

Marko Kalc, pred dnevi je slovenska odbojkarska zveza prekinila sodelovanje s selektorjem moške izbrane vrste Slobodanom Kovačem. Najbrž ste to odločitev pričakovali tudi vi?

Po rezultatih in odnosu je bilo jasno, da ni bilo tako kot v času, ko je bil za krmilom Andrea Giani. Za Kovača pa je bil to velik zalogaj, saj sploh ni bilo enostavno nastopiti po Gianiju. Osebno pa mislim, da morajo imeti Slovenci zahodnega strokovnjaka. Naj mi ne zamerijo trenerji iz bivše Jugoslavije, vendar po mentaliteti Slovenci potrebujejo zahodnega strokovnjaka, da storijo korak naprej.

Tak je bil tudi primer Tine Maze.

Res je, a tako je. Treba je malo razširiti obzorja. Dobri trenerji ostajajo dobri, a so pač različne šole, ki potegnejo za sabo določene stvari.

Predsednik odbojkarske zveze Ropret je sicer napovedal, da bi rad sprejel nekoga, ki še nima lovorik...

Lahko. Budžet je sicer tak, kot je. Denar tu odigrava tudi pomembno vlogo. Dobiti morajo nekoga, ki je ambiciozen. Ki ima potencialno slabše pogoje na začetku, lahko pa se mu odpre ogromno vrat v prihodnosti v primeru dobrega rezultata. Saj ekipa je kvalitetna. In mislim, da je zdaj tudi zadnji čas, da se kuje železo, dokler je vroče.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava