Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Sokol poletel v deželni final four

V odločilni tretji tekmi pokrajinskega finala promocijske lige je nabrežinska ekipa po preobratu v zadnji četrtini premagala Virtus

21. maj. 2022 | 22:28
Dark Theme

KOŠARKA

PROMOCIJSKA LIGA (pokrajinski finale, 3. tekma)

Sokol – Virtus 80:70 (11:21, 28:41, 50:52)

Sokol: Sossi 9, E. Malalan 1, Ušaj 20, Kojanec 8, Furlan 6, Visintin 2, Perčič 10, M. Malalan 0, Albanese 18, Gutty 6, Terčon in Zidarič nv. Trener: Kapo.

Sokolovi košarkarji so se uvrstili v deželni final four promocijske lige. V tretji tekmi pokrajinskega finala so pred številnimi domačimi navijači po preobratu v zadnji četrtini premagali tržaški Virtus z 80:70.

Tekma se za domačine ni začela najbolje, saj so gostje takoj povedli in si po prvi četrtini priigrali že 10 točk naskoka. Sokolov napad sploh ni bil učinkovit, obramba pa preveč propustna, povrh tega pa so Ušaj in soigralci zgrešili veliko prostih metov. Stanje na igrišču se v drugi četrtini bistveno ni spremenilo, saj je Virtus po petih minutah igre povedel za 14 točk (16:30) in nato na glavni odmor odšel s 13 točkami naskoka.

V začetku drugega polčasa pa so domači košarkarji zaigrali veliko bolj prepričljivo in se z delnim izidom 6:0 spet vrnili v igro. V tem delu se je razigral zlasti Perčič, dobre 4 minute pred koncem tretje četrtine pa je Sokol uspel izenačiti (46:46). Vzdušje v nabrežinski telovadnici se je vnelo, kar je dalo krila domačim košarkarjem. O zmagovalcu je tako odločala zadnja četrtina, ki so jo varovanci trenerja Alimrja Kapa začeli izjemno. Z delnim izidom 11:0 so v manj kot treh minutah prišli z zaostanka dveh točk do + 9, šest minut pred koncem pa prišli celo do prednosti 11 točk (66:55). V nadaljevanju se je Virtus poskušal približati, s koši Albaneseja pa je Sokol odgovoril na poseldnji poskus Tržačanov za znižanje zaostanka. V zadnjih minutah se domačini niso pustili presenetiti, trojka Ušaja od table pa je dokončno zapečatila zmago Sokola, ki bo tako prihodnji teden igral na zaključnem deželnem turnirju najboljše četverice za napredovanje v D-ligo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava