Torek, 07 december 2021
Iskanje

Trener Luca Milocco z ruskimi odbojkaricami zlat na EP

Na evropskem prvenstvu under 16 na Madžarskem in Slovaškem

21. jul. 2021 | 13:00
Dark Theme

Športno združenje Soča se lahko pohvali, da ima v svojih vrstah enega izmed najtrofejnejših trenerjev pri nas. Odbojkarski trener Luca Milocco se je tudi letos z mladinskega evropskega prvenstva vrnil s kolajno, in vnovič zlato. Ruske odbojkarice so na evropskem prvenstvu U16, ki je potekalo na Madžarskem in Slovaški, v finalu s 3:1 premagale Italijanke. Milocco, doma v zaselku Škrlje pri Sovodnjah, je bil v ekipi pomočnik glavne trenerke Svetlane Safronove. V tej postavi vodita ženske mladinske izbrane vrste že od leta 2012. Tistega leta je sicer kolajna spodletela, sicer pa se je vsako leto vrnil z vsaj eno lovoriko. Zanj je to že dvanajsti mednarodni uspeh z dekleti različnih generacij. Nazadnje je z mladinkami U18 poleti 2019 osvojil zlato kolajno na olimpijskem festivalu evropske mladine Eyof, lani pa so zaradi pandemije odpovedali vsa prvenstva. »Letos sva začela nov cikel z mladimi odbojkaricami letnikov 2006 in 2007. Vsako generacijo nato vodiva nekaj let, pripravljava jih za prestop med članice,« razlaga 48-letnik, glavni trener vseh ženskih ekip pri ŠZ Soča.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo