Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Žal mu je, da je sezone že konec

Pogovor s trenerjem Juretom Krečičem po koncu rednega dela sezone košarkaric Poleta v ženski C-ligi

Trst |
19. mar. 2019 | 12:05
Dark Theme

Poletov uradni del sezone v ženski C-ligi se je zaključil v nedeljo v Vidmu z lepo zmago (ter najboljšim letošnjim točkovnim izkupičkom) proti moštvu Basket School U20, ki je bilo v prvem delu boljše od košarkaric Jureta Krečiča s 50:60. Poletu je torej zmanjkala le ena zmaga za uvrstitev na sklepni turnir Final 4, na katerem bodo nastopili Casarsa, Monfalcone, Concordia in petouvrščena Nuova Trieste Basket (četrta Sistema Rosa U20 je izločena od igre za napredovanje, ker gre za mladinsko ekipo). »Škoda, da prvenstvo ne traja še kakih šest krogov, saj smo zdaj v zelo dobri formi. Žal mi je tudi, da smo izgubili odločilno povratno tekmo proti moštvu Nuova Trieste Basket, ko sem imel na voljo zdesetkan igralski kader. Z uspehom bi se uvrstili na zaključni turnir. Ne glede na odločitev košarkarske zveze, ali bo organizirala neke vrste tolažilno skupino, bomo trenirali tudi v prihodnjih mesecih. Priredili smo že po eno prijateljsko tekmo vsak teden, saj imamo zelo dobro priložnost, da dodatno napredujemo ter da izpilimo predvsem tehnične prvine,« pravi Jure Krečič, ki smo ga zmotili za obračun po koncu sezone.

Poletov trener Jure Krečič (FOTODAMJ@N)
Poletov trener Jure Krečič (FOTODAMJ@N)

Jure, ko so julija lani sporočili, da boste vodili Polet, je načelnik košarkarske sekcije Andrej Vremec povedal, da ste postavili določene pogoje in ambicije, sestavili ste tudi trenažni proces. Ali ste to uresničili?

Zadovoljen sem s sezono, saj so košarkarice, ki so bile na začetku, ostale tudi na koncu. Udeležba na treningih je bila zelo dobra, igralke so se trudile in napredovale, nekatere so me celo presenetile. Poudaril bi tudi, da gre za zelo homogeno ekipo, njena moč pa je v lepi skupini, ki se druži tudi izven igrišča. To se je videlo včeraj (v nedeljo, op.av.), ko so vse košarkarice stopile na igrišče in igrale tako, kot želim. Z optimizmom lahko gledamo na prihodnost.

Kaj pa o negativnih plateh sezone?

Na tekmah nam je manjkalo nekaj samozavesti, saj so se včasih igralke podcenjevale. Veliko košarkaric ima še nekaj rezerve, zavedati se morajo, da se lahko še zelo poboljšajo. Na nekaterih treningih pa sem pogrešal nekoliko zbranosti in požrtvovalnosti. Sicer je tako, da trenerji hočemo vedno nekaj več, včasih pa pozabljamo, da gre navsezadnje za višješolke, ki imajo svoje življenje.

Daljši pogovor z Juretom Krečičem si lahko preberete v današnji (torkovi) Športni prilogi Primorskega dnevnika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava