Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

»Zaupamo domačim fantom«

Predsednik ŠD Sovodnje Ladi Tomsic v daljšem pogovoru za naš dnevnik

12. jun. 2019 | 9:58
Dark Theme

Sovodnje so v amaterskem nogometu (za naše pojme) posebnost, čeprav bi to morala biti čista normalnost. Nogometna ekipa športnega društva, ki ga vodi predsednik Ladi Tomsic, je v letošnji sezoni velikokrat stopila na igrišče s popolnoma »domačo« ekipo (beri slovensko govorečo).

»Na to smo posebno ponosni. Pa tudi trener Simon Feri je sovodenjske gore list, čeprav je Štmaverc. Veliko let je bil steber naše ekipe. Mislim, da je bila zadnja ekipa naših društev, ki je nastopala izključno z domačimi igralci, vzhodno-kraška Zarja Gaja,« je dejal predsednik ŠD Sovodnje, ki je še dodal: »To kar smo dosegli letos, da smo v ekipo vključili skoraj izključno naše fante, je sad, ki smo ga pobrali po petnajstih letih načrtnega delovanja na mladinskem področju. Z delom je začel moj predhodnik Zdravko Custrin, ki se mu moramo javno zahvaliti.«

Letos sicer cilja niste zadeli, kajne?

Načrtovali smo, da bi se uvrstili vsaj v play-off. Žal nam to ni uspelo. Usoden nam je bil slab začetek sezone, ko smo zbrali zelo malo točk. Nekateri novi igralci se niso uspeli vključiti v naše okolje. Povrh tega smo imeli cel kup poškodb (Elia Lutman in Jason Visintin).

Celoten daljši intervju si lahko preberete v današnji (sredini) izdaji Primorskega dnevnika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava