Ponedeljek, 25 maj 2020
Iskanje

Zmagovalec svetovnega prvenstva govori špansko

Za košarkarski naslov se bosta udarili Španija in Argentina

Peking |
13. sep. 2019 | 15:52
Dark Theme

Čeprav bo finale svetovnega prvenstva v košarki na Kitajskem šele v nedeljo, lahko že napišemo, da bodoči svetovni prvak govori špansko. Za lovoriko se bosta namreč v nedeljo ob 14. uri udarili reprezentanci Argentine in Španije, medtem ko se bosta za bronasto kolajno, ravno tako v nedeljo, ob 10. uri pomerili Francija in Avstralija.

Španci so se danes zjutraj uvrstili v finale po eni izmed najlepših tekem na letošnjem svetovnem prvenstvu. Dvoboj se je namreč zaključil po dveh podaljških s špansko zmago s 95:88. Avstralija je sicer tudi tokrat uprizorila zelo lepo predstavo in spet potrdila, da predvaja zelo moderno in učinkovito košarko. Na koncu pa so v podaljških prevladale španske izkušnje, predvsem pa intuicija selektorja Sergia Scariola, ki je v ključnih minutah zaustavil avstralske napade z obrambo box-and-one, s katero je bistveno omejil najboljšega Avstralca Pattyja Millsa, tretjega aborigina v zgodovini reprezentance. Med Španci je blestel Marc Gasol s 33 točkami, štirimi podajami in šestimi skoki, za Avstralijo pa je izstopal že omenjeni Mills z 32 točkami, dvema podajama in tremi odbitimi žogami.

Podaljškov pa ni bilo treba za določitev zmagovalca današnjega drugega polfinalnega dvoboja. Tekma med Francijo in Argentino je bila prav tako izenačena, s tem da so Južnoameričani vseskozi vodili, predvsem po zaslugi zelo agresivne obrambe, s katero so v uvodnih minutah presenetili Francoze. Do odločilne prednosti se je Argentina dokopala na prehodu med tretjo in četrto četrtino, dvoboj pa je dokončno zapečatil Luis Scola z dvema zaporednima trojkama v zadnjih minutah, Argentina pa je zmagala z visokim 80:66. Scola je bil z 28 točkami, 13 skoki in dvema podajama tudi najboljši košarkar Argentine, za Francijo sta po 16 skok vsak prispevala Fournier in Ntilikina. Zasluženi finale za Scolo, ki bo pri 39 letih nastopil v finalu svetovnega prvenstva, potem ko je leta 2002 moral priznati premoč v finalu proti Jugoslaviji, leta 2004, torej pred petnajstimi leti, pa je osvojil zlato kolajno na olimpijskih igrah v Atenah. Legenda.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo