Torek, 30 april 2024
Iskanje

Pozor na goljufa!

14. jun. 2014 | 17:45
Dark Theme

Mlad par je ogoljufal kar tri priletne osebe v nekaj urah. Gre za moškega in žensko, ki uporabljata že znan trik: predstavita se kot znanca sina, vnuka in sploh sorodnika ali prijatelja izbrane žrtve in s tem pridobita njeno zaupanje.
Tržaška kvestura opozarja, da gre za moškega in žensko, ki sta stara 25-30 let in govorita v italijanskem jeziku brez posebnega naglasa. Moški ima rjave lasi in je visok približno 175 centimetrov; v soboto dopoldne je med zadnjo goljufijo nosil modro srajco, hlače pa so bile bež barve, medtem ko je ženska svetlolasa.
Goljufa sta stopila v akcijo v petek, ko sta ogoljufala dve osebi, prvič v Ul. d’Alviano in drugič na Istrski ulici. Za tretjo goljufijo sta poskrbela v soboto dopoldne v Ul. Vasari. V vseh treh primerih sta ukradla denar in nakit, potem ko sta žrtve pospremila do doma. Žrtev sta vsakič počakala pred izhodom iz supermarketa: pod pretvezo, da ji pomagata, sta jo pospremila do doma, kjer sta brez večjih težav izmaknila denar oziroma dragocene predmete.
Policisti tržaške kvesture vabijo občane in še predvsem priletne osebe, ki bivajo same, da nemudoma zavrtijo telefonsko številko 113, ko zaslutijo, da se dogaja kaj nenavadnega.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava