Petek, 26 april 2024
Iskanje

Začenja se obnova Trga Ponterosso

21. feb. 2015 | 20:12
Dark Theme

Večkrat napovedana in odpovedana obnovitvena dela na Trgu Ponterosso bodo naposled stekla. Občina Trst bo jutri celotno površino na Trgu Ponterosso izročila gradbenemu podjetju, ki bo izvajalo dela, katerih vrednost je ocenjena na en milijon 230 tisoč evrov. Dela naj bi se končala v 300 dneh, seveda pa je vse odvisno od vremenskih razmer.
Po predvidevanjih bodo na trg namestili nov tlak, za katerega bodo uporabili sivo moder peščenjak (pietra arenaria). Uporabili bodo nekaj starih plošč, ki jih ima občina v skladišču, tiste v slabem stanju pa bodo nadomestili z novim tlakom. Posadili naj bi celo nekaj dreves (!). Največja novost je prav gotovo drevored na cestišču v Ul. Roma. V prenovo Trga Ponterosso je vključena tudi Ul. Genova, kjer bodo prenovili pločnik za pešce. Tudi tu bodo namestili peščenjak.
Kaj pa se bo med obnovitvenimi deli zgodilo s tržnico, kamor se v zadnjih letih zateka vse več ljudi? V času zapore bodo stojnice s cvetjem, sadjem, zelenjavo, siri in drugimi domačimi izdelki preselili na Trg sv. Antona Novega (okrog fontane). Za voznike pa je pomemben podatek, da bodo parkirišče na dotičnem trgu začasno ukinili. To pomeni, da bomo v mestu od jutri naprej imeli 50 parkirnih mest manj. Vse tiste, ki ne bodo upoštevali prepovedi parkiranja, bodo kaznovali z globami. Kot je opozoril občinski odbornik za javna dela Andrea Dapretto, bodo parkirane avtomobile prisiljeni odvažati, kar bo kršiteljem še povišalo stroške.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava