Sreda, 13 oktober 2021
Iskanje

Kmalu stalna razstava v Narodnem domu

20. apr. 2015 | 19:16
Dark Theme

Predsednica Pokrajine Trst in hkrati odbornica za kulturo Maria Teresa Bassa Poropat je na sedežu pokrajine predstavila zmagovalce razpisa o ovrednotenju kulture na teritoriju za dejavnost v letu 2015. Pokrajina je prejela 35 prošenj, nagradila pa jih je sedem. Med temi je najboljše točkovanje dosegel projekt skupine Ermada Flavio Nonis na temo dvanajstih bitk soške fronte, finančna sredstva pa bo prejela tudi pobuda Slovenskega kluba ND110, ki bo bistveno ovrednotila kulturno in zgodovinsko dediščino Narodnega doma ob njegovi 110-letnici odprtja.
V imenu Slovenskega kluba je na skupni tiskovni konferenci zamisel projekta, ki bo temeljil na stalni razstavi o bogatem 16-letnem delovanju središča Slovencev in Slovanov v začetku 20. stoletja, prestavila predsednica Poljanka Dolhar. Razstavi v pritličnih prostorih stavbe se bo dodala še zunanja vizualna komponenta z namestitvijo monitorjev na pročeljih v Ul. Galatti in Ul. Filzi, zgibanka v več jezikih ter spletna stran. Ob Slovenskem klubu, ki je obenem nosilec projekta, kot partnerji sodelujejo še Narodna in študijska knjižnica, kulturno združenje Cizerouno, Sklad Casali in Sklad Zora Libero Polojaz ter ostali manjši partnerji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kateri vir novic najpogosteje uporabljam?

25. sep. 2021 | 15:36
Časopis
Splet
Radio
Televizijo
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo