Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Nagrada za esej o turističnem razvoju Trsta

7. mar. 2018 | 18:57
Dark Theme

Med nagrajenci literarnega natečaja, ki ga je priredila tržaška sekcija Vsedržavnega združenja žensk volivk ANDE, je tudi Vida Skerk, dijakinja petega letnika jezikovne smeri na Liceju Franceta Prešerna, ki je prejela posebno nagrado, poimenovano po pokojnem bivšem predsedniku tržaške turistične ustanove Alviseju Barisonu za esej o ovrednotenju zgodovine psihoanalize kot prispevku k razvijanju turističnih priložnosti v Trstu.
Nagrade je združenje ANDE podelilo na slovesnosti, ki je 7. marca popoldne potekala v dvorani tržaškega občinskega sveta. Letošnji natečaj je bil posvečen številnim priložnostim, ki jih Trst ima na turističnem področju, udeležilo pa se ga je 108 dijakov četrtega in petega letnika tržaških višjih srednjih šol, ki so morali napisati esej na to temo. Prvo nagrado je prejel dijak klasičnega liceja Petrarca Guido Cimino, ki bo lahko opravljal tudi enomesečni staž usposabljanja v podjetju Wartsila. Drugi je bil Saverio Caruso s tehniškega zavoda Volta, tretji pa Edoardo Insaghi z liceja Galilei.
Kot že rečeno, je nagrado Alviseja Barisona prejela Vida Skerk, ki je svoj esej posvetila pomenu psihoanalize za Trst ter potrebi po ovrednotenju le-te in njene zgodovine v luči razvijanja turističnih priložnosti Trsta, npr. s prirejanjem festivala psihoanalize ali z ovrednotenjem povezave številnih tržaških umetnikov s psihoanalizo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava