Petek, 14 december 2018
Iskanje

Tržaška prefektinja za slovenske lepake

9. apr. 2018 | 19:18
Dark Theme

Priporočljivo bi bilo namestiti občinske lepake v slovenskem jeziku, ki najavljajo volilne shode za aprilske deželne volitve, ne samo na območjih, kjer je to predvideno po državnem zaščitnem zakonu, ampak na celotnem ozemlju Občine Trst. To piše v dopisu, ki ga je tržaška prefektinja Annapaola Porzio naslovila na župana Roberta Dipiazzo ter v vednost deželni upravi Furlanije Julijske krajine, Slovenski kulturno-gospodarski zvezi in Svetu slovenskih organizaciji ter v katerem župana vabi, naj preveri možnost izvajanja tako tolmačenega določila.
Do pisma prefektinje prihaja le nekaj dni potem, ko sta tržaška slovenska občinska svetnika Valentina Repini in Igor Svab od občinskega tajnika Santija Terranove dobila negativen odgovor na zahtevo po namestitvi slovenskih občinskih lepakov. Po mnenju Porziove bi bilo priporočljivo tako branje veljavnih določil, ki bi v večji meri vrednotilo ustavno načelo zaščite jezikovnih manjšin, obenem bi simbolno poudarilo vrednoto udeleževanja volitev kot trenutka združevanja vseh komponent državne skupnosti, se pravi vključno jezikovne manjšine.

Če želite komentirati, morate biti registrirani

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Koliko knjig ste prebrali letos?

12. dec. 2018 | 7:00
Nobene
Eno
Do pet
Do deset
Več kot deset
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo