Torek, 19 februar 2019
Iskanje

»Murano ostaja domovina stekla«

9. avg. 2018 | 16:29
Dark Theme

»Murano ostaja domovina stekla in velja za središče evropske steklarske industrije. Z otoka se je obrt obdelovanja stekla razširila v druge kraje. In na to smo ponosni.« Tako je svoje predavanje v sredo zvečer začela odgovorna v muzeju stekla v Muranu Chiara Squarcina, ki je bila gostja spremljevalnega dogodka na razstavi hrvaške umetnice Gordane Drinković, ki je trenutno na ogled v Skladišču idej.

Drugo srečanje iz niza štirih sta uvedla predsednik hrvaške skupnosti v Trstu Damir Murković in arhitektka Marianna Accerboni. Zgodovino steklarske obrti je nato opisala gostja iz Benetk, ki je spomnila, da je bilo steklo prisotno že v prvem stoletju našega štetja. Tradicijo stekla v Benetkah je predstavila kronološko, ob tem postregla s podatkom, da je bila koncentracija obrtnikov v Muranu ena od najuspešnejših potez Serenissime, ki je na ta način pospešila sodelovanje med mojstri in finančno podprla novo umetnost.

Več v jutrišnji (petkovi) tiskani izdaji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo