Ponedeljek, 29 april 2024
Iskanje

Praznik sv. Jerneja na Opčinah v znamenju sodelovanja

20. avg. 2018 | 16:40
Dark Theme

Na Opčinah se pripravljajo na praznovanje župnijaskega zavetnika sv. Jerneja. Do nedelje zvečer se bodo vrstili verski in posvetni dogodki v organizaciji župnije sv. Jerneja apostola in konzorcija Skupaj na Opčinah v sodelovanju z Občino Trst, rajonskim svetom za vzhodni Kras in Zadružno kraško banko.
Na tiskovni konferenci, ki je dopoldne potekala v Mestni hiši, je občinski odbornik Lorenzo Giorgi pohvalil openski konzorcij, ki že več let skrbi za organizacijo različnih prireditev in tako oživlja tržaško predmestje. Predsednica konzorcija Nadia Bellina je povzela tedenski program ter se zahvalila sooblikovalcem praznika in vsem sodelujočim. Predsednik ZKB Adriano Kovačič je prav tako poudaril učinkovitost skupnega nastopanja. Openski župnik in zlatomašnik Franc Pohajač se je zahvalil predsednici Belina, ki je podprla zamisel o širjenju župnijskega praznika vsem vaščanom in obiskovalcem.
Praznovanje se bo začelo že danes zvečer z orientacijskim pohodom za posameznike in skupine do pet ljudi po ulicah starega vaškega jedra. Zbirališče bo ob 19.30 za cerkvijo sv. Jerneja, kjer bo potekala glavnina dogodkov.
V sredo bo na vrsti tradicionalni Jernejev pohod po poteh župnije z začetkom ob 16. uri. Od danes do nedelje bo vsak večer ob 19. uri sveta maša.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava