Četrtek, 13 december 2018
Iskanje

Krmar, ki je zmagoval tudi s slovenskimi posadkami

8. okt. 2018 | 18:52
Dark Theme

»Še živo se spominjam, kako smo se leta 1968 sestali v barkovljanski gostilni Miramare, ki smo ji po domače rekli Olimpio, tam, kjer se danes nahaja picerija Fonda, in sklenili, da organiziramo regato. Sploh nismo vedeli, kje bi začeli, saj o športnem jadranju nismo imeli pojma. S tem so se ukvarjali člani jadralnih klubov Adriaco in Triestina della Vela, ki so imeli bolj plemenite korenine. Mi smo bili navadni mornarji,« se začetkov Barcolane z nasmehom na obrazu spominja Alessandro Chersi. Ob ustanovitvi Jesenskega pokala, kot se je sprva imenovala regata (ime Barcolana so dodali precej let pozneje), je bil Chersi dijak petega letnika navtičnega inštituta. Od takrat do letos je tako ali drugače sodeloval na prav vseh Barcolanah.

S starosto najbolj množične regate na svetu smo v preteklih dneh poklepetali na sedežu jadralnega kluba SVBG, ki je njegov drugi dom, tretji dom pa je Tržaški pomorski klub Sirena.
Pogovor z Alessandrom Chersijem lahko preberete v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Če želite komentirati, morate biti registrirani

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Koliko knjig ste prebrali letos?

12. dec. 2018 | 7:00
Nobene
Eno
Do pet
Do deset
Več kot deset
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo