Četrtek, 13 december 2018
Iskanje

Tržaški Lloyd ali Skladišče na ogled

10. okt. 2018 | 16:49
Dark Theme

Kaj vsega se zgodi, ko se pisana preteklost Trsta spoji z novodobno vizijo podkovanih strokovnjakov in kreativnostjo utečene ekipe? V Skladišču 26 so danes javnosti predali muzejsko zbirko Pomorskega muzeja Lloyd - Deposito a vista (Lloyd - Skladišče na ogled). Kot namiguje že samo ime, pa ne gre za muzejsko zbirko ali razstavo v klasičnem pomenu besede, temveč za sodobno zasnovani itinerarij med eksponati slovite pomorske družbe.

Zapuščino tržaškega Lloyda sta leta 2012 Dežela Furlanija Julijska krajina in Občina Trst poverila Pomorskemu muzeju, je na krajši slovesnosti spomnila direktorica mestnih muzejev Laura Carlini Fanfogna. Skupaj govorimo o 6195 najrazličnejših dragocenih predmetih, kot so slike, arhivsko gradivo, fotografije, dokumenti, knjige, keramični izdelki, srebrnina, grafike, makete ladij, navtični instrumenti, ure in zemljevidi. Trenutno je na ogled približno 1000 eksponatov. Tem pa se bodo s časom dodajali še drugi: »Podoba dvoran se bo stalno spreminjala. Razstavljeni predmeti ne bodo vedno eni in isti. S to potezo bomo ovrednotili celotno zapuščino. Želeli smo ustvariti dinamičen prostor, kjer lahko občani odkrivajo bogastvo svojega mesta in ob tem izražajo svoja mnenja in želje v znamenju vzajemne rasti. Skratka neke vrste uvod v to kar bo bodoči Pomorski muzej, ki bo svoje mesto dobil v preostalih delih stavbe,« je še pristavila.

Več v jutrišnji (četrtkovi) tiskani izdaji.

Če želite komentirati, morate biti registrirani

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Koliko knjig ste prebrali letos?

12. dec. 2018 | 7:00
Nobene
Eno
Do pet
Do deset
Več kot deset
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo