Sobota, 22 junij 2024
Iskanje

Bankomat Unicredit na Proseku zopet deluje

V okviru ZKB pa je odprtih vseh 14 poslovalnic

Trst |
9. apr. 2020 | 8:21
Dark Theme

Bankomat poslovalnice banke Unicredit na Proseku od včeraj ponovno deluje, potem ko so odpravili okvaro, zaradi katere več dni ni bilo mogoče dvigniti denarja. Poslovalnica je v tem času, ki ga pogojuje pandemija koronavirusa in posledično ukrepi za zajezitev le-te, začasno zaprta kot precej drugih poslovalnic banke Unicredit, ki jih izmenično odpirajo nekaj dni na teden, da bi na čim boljši način pokrivali ozemlje ter zaščitili tako osebje kot stranke. Do prejšnjega tedna je deloval bančni avtomat, pri katerem je bilo mogoče dvigniti denar, nakar je v četrtek le-ta zmanjkal, kar je povzročilo težave marsikateri stranki.

Zadeva je v prejšnjih dneh končala tudi na družabno omrežje Facebook, na novinarsko zanimanje pa so se odzvali sindikalist Cgil Piergiorgio Gori, odgovorni pri banki za Tržaško in Goriško Giorgio Sarra in tiskovni predstavnik Unicredit za severovzhod Italije Giulio Fiorito. Iz njihovih besed izhaja, da je pomanjkanju denarja botrovala tehnična okvara na avtomatu proseške poslovalnice. Pri banki Unicredit za zalaganje avtomatov, tako navadnih kot tistih, kjer so možne številne bančne operacije, skrbijo bodisi notranji operaterji kot osebje zunanjih podjetij za prevoz denarja. V primeru Proseka je prišlo do okvare, ki je po eni strani povzročila, da avtomat ni mogel dajati gotovine, po drugi pa je tudi preprečila možnost, da se v napravo vnese nov denar. Z okvaro so se ubadali kar nekaj dni, naposled pa so jo vendarle odpravili in tako od včeraj bankomat zopet deluje, so sporočili iz banke, kjer se za nastalo več dni trajajočo nevšečnost opravičujejo. Vsekakor, zagotavljajo, je okvara zadevala samo proseško poslovalnico, v vseh drugih so avtomati redno delovali oz. so bile težave bolj redke. Kakorkoli, so strankam na voljo tako spletna stran www.unicredit.it kot brezplačne zelene telefonske številke, ki so jih aktivirali prav v ta namen.

ZKB: VSE POSLOVALNICE ODPRTE IN DNEVNI PREGLEDI AVTOMATOV

Novinarsko zanimanje pa je veljalo tudi za delovanje avtomatov drugih zavodov, v prvi vrsti Zadružne kraške banke. Po besedah direktorice ZKB Emanuele Bratos avtomate poslovalnic dnevno pregledujejo in pazijo, da denarja v njih ne zmanjka. Se pa lahko zgodi, da avtomat za krajši čas ne daje več denarja, a to ne zaradi pomanjkanja le-tega, ampak zaradi preobremenjenosti linije, kakor se je npr. zgodilo prejšnji teden.

Emanuela Bratos (FOTODAMJ@N)
Emanuela Bratos (FOTODAMJ@N)

Drugače je vseh 14 poslovalnic ZKB na Tržaškem in Goriškem odprtih in obratujejo s skrajšanim urnikom od 8.15 do 12. ure, pri čemer mora posamezna stranka predhodno najaviti svoj obisk in obrazložiti razlog oz. tip bančne operacije, ki ga želi izvesti. Goriške stranke bo verjetno razveselila vest, da od ponedeljka obratuje tudi poslovalnica v Štandrežu, ki je bila prej zaprta, na kar je opozarjala tudi spletna stran banke.

Direktorica sicer opozarja, da se stvari lahko spreminjajo iz dneva v dan, pri čemer banka skuša pravočasno obveščati stranke. Osebje namreč deluje v zmanjšanem obsegu, zato lahko zmanjka kak poklicni profil in stranka npr. ne more do blagajne. Vodstvo zavoda je pri tem povabilo osebje, naj tisti, ki to lahko stori, izkoristi dopust, prav tako naj ostanejo doma uslužbenci, ki imajo zdravstvene težave. Spet drugi so na bolniškem dopustu, del osebja pa je vseeno v službi, čeprav dela na daljavo in je s sistemom banke povezan preko računalnika. Pri tem ZKB upošteva navodila in smernice, katerih cilj je, da se uslužbence zavaruje pred okužbo s koronavirusom, zaključuje Bratoseva.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava