Petek, 26 maj 2023
Iskanje

Bazen Acquamarina bodo zgradili na novo

Ob ogledu notranjih prostorov je župan rekel, da smo se za las izognili tragediji

Trst |
14. jan. 2022 | 17:25
Dark Theme

Termalni bazen Acquamarina bodo porušili in na istem mestu zgradili nov objekt, ki bo večji, varnejši in predvsem bolj funkcionalen. To je ob ogledu poškodovanega objekta, čigar streha se je porušila pred poltretjim letom, napovedal župan Roberto Dipiazza, ki je kraj nezgode obiskal v spremstvu pristojen za naložbe v občinski upravi Elise Lodi, občinskega inženirja Luigija Fantinija in zunanjega svetovalca inženirja Beltrameja.

Župan Roberto Dipiazza med današnjim ogledom poškodovanega bazena (OBČINA TRST)
Župan Roberto Dipiazza med današnjim ogledom poškodovanega bazena (OBČINA TRST)

»Na podlagi tega, kar smo videli danes, se lahko samo zahvalim Bogu, da nismo imeli 50 mrtvih,« je po prvem uradnem ogledu notranjosti prostorov po decembrskem preklicu zasega objekta dejal župan. Kolegica v občinski upravi Lodijeva je dejala, da jo je med ogledom porušene strukture obšla kurja polt in dodala, da so za las ušli tragediji.

Z obiskom je tako padlo še zadnje upanje, da bi porušeno streho lahko sanirali. Župan je dejal, da je pristojni inženir Beltrame ob ugledu ugotovil, da bi bili stroški prenove veliko večji kot rušenje in postavitev novega poslopja.

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava