Torek, 27 julij 2021
Iskanje

D’Agostino: Najhuje je, da je pristanišče brez predsednika

Sedaj že bivši predsednik pristaniške uprave se bo pritožil na DUS Lacija

Trst |
5. jun. 2020 | 20:36
Dark Theme

»V tem trenutku sem zasebnik, moram se tudi privaditi na dejstvo, da nisem več predsednik.« Tako je včeraj popoldne zdaj že bivši predsednik Pristaniškega sistema za vzhodni Jadran Zeno D’Agostino novinarju Primorskega dnevnika predstavil svoj nov status ob prošnji, da pokomentira dogajanje po odločitvi Nacionalnega organa za preprečevanje korupcije, ki je razglasil nezdružljivost funkcije predsednika pristaniške uprave s tisto predsednika družbe potniškega terminala TTP.

Ravno kot zasebnik namerava Zeno D’Agostino verjetno že v ponedeljek ali torek vložiti pritožbo na Deželno upravno sodišče Lacija, da bi poskusil ponovno priti na čelo pristaniške uprave, poleg tega se preverja možnost podobnega koraka pristaniške uprave. »Vidimo, kaj se bo zgodilo na DUS-u. Zahtevali bomo zamrznitev izvajanja odločitve, potem bomo skušali razumeti, če bo do zamrznitve prišlo,« pravi zdaj že bivši predsednik, za katerega vsekakor ni nevarnosti, da bi razveljavili ukrepe, ki jih je pristaniška uprava sprejela pod njegovim vodstvom od leta 2016 do danes. Zanj pa je vsekakor najhuje, da se je pristanišče znašlo brez predsednika, zaradi česar je ustavljenih cela vrsta aktov, med temi tudi sprejetje obračuna za leto 2019.

D’Agostino tudi ceni protest delavcev proti njegovi odstranitvi, vendar hkrati opozarja, naj s tem ne pretiravajo, če potem omenjeni protesti škodijo operativnosti pristanišča. Po prvih manifestacijah, do katerih je prišlo v navalu čustev, je treba zdaj uporabljati glavo, je prepričan.

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj menite o digitalnem covidnem potrdilu?

24. jul. 2021 | 8:00
a) Edina alternativa novemu lockdownu
b) Nesmiseln ukrep
c) Dobra ideja, a težko jo bo učinkovito izkoristiti
d) Ukrep, ki diskriminira
e) Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo