Ponedeljek, 18 oktober 2021
Iskanje

Danes shod proti fašizmu

Prirejajo ga sindikati CGIL, CISL in UIL ter Vsedržavno združenje partizanov Anpi, k pobudi so pristopile številne stranke, gibanja in organizacije

Trst |
13. okt. 2021 | 11:44
Dark Theme

Sindikati CGIL, CISL in UIL ter Vsedržavno združenje partizanov Anpi prirejajo danes ob 18. uri na Velikem trgu shod s pomenljivim geslom – Nikoli več fašizmov! Gre za odgovor na dogodke, ki te dni vzbujajo nič koliko skrbi, saj zadevajo temelje demokracije. Skvadristični napad na sedež CGIL v Rimu, za katerim stoji skrajno desna stranka Forza Nuova, pomeni napad na demokracijo in delo, so zapisali organizatorji v tiskovnem sporočilu. Italijanska ustava pa obsoja fašizem in zakon preprečuje oblikovanje strank, ki se v kakršnikoli obliki sklicujejo na fašizem.

»Nobenega dvoma ni: fašizem je treba izključiti iz vsakršne javne in politične razprave,« opozarjajo in državne institucije ter politiko pozivajo, naj se takoj in odločno odzovejo. Kako? S takojšnjo ukinitvijo vseh gibanj in strank, ki se sklicujejo na fašistično ideologijo in z izključitvijo vseh tistih ljudi, ki so znotraj političnih sil še vedno povezane s to ideologijo. Pa tudi z udeležbo na volitvah, tako da dokažemo, da se na fašistična, nasilna dejanja odgovori edino skozi demokratične odločitve in s krepitvijo sistema zastopanja.

K shodu so pristopili tudi SKGZ, gibanje Le Sardine, Fundacija Luchetta, Arcigay Arcobaleno iz Trsta in Gorice, Link Trieste, Demokratska stranka, Slovenska skupnost, Zdaj Trst, Stranka komunistične prenove, Gibanje 5 zvezd, Združeni za drugačno mesto, Open FVG, Articolo Uno, ICS, Odbor za mir Danilo Dolci, Acli, društvo Zeno in Articolo 21, UDS, Odbor za zaščito ustave in krožek Che Guevara.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Podpirate razpustitev neofašistične stranke Forza nuova?

13. okt. 2021 | 15:23
Da
Ne
Ni pravi čas za take ukrepe
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo