Ponedeljek, 25 september 2023
Iskanje

Dom prosekarja: konec zagonetke

Pretekli teden je deželni svet FJK odobril popravek svetnikov Igorja Gabrovca in Danila Slokarja, ki je spremenil »namembnost« strukture v središču Proseka

Prosek |
2. jul. 2019 | 7:25
Dark Theme

Nekaj zagonetnega se je dogajalo zadnjih sedem mesecev z Domom prosekarja na Proseku. Ko je domača Društvena gostilna aprila letos zaprosila začasnega upravitelja Doma, tržaško Trgovinsko zbornico, za uporabo prostorov, da bi - kot leto prej - v njih imela svoj občni zbor, je naletela na negativen odgovor. Tako je skupščina članov spet potekala v društvenih prostorih. Podobno se je zgodilo z Društvom Prosekar: tudi slednjemu ni bilo dovoljeno, da bi izpeljalo svojo letno skupščino v Domu, ki nosi njegovo isto vinsko ime, zato se je moralo zahvaliti Godbenemu društvu, ki mu je odstopilo svoje prostore v Soščevi hiši za izvedbo občnega zbora.

Zadnja prireditev je v Domu prosekarja potekala ob lanskem martinovanju - odtlej je Dom sameval, in verjetno bi še dolgo, če ne bi pretekli teden deželni svet Furlanije Julijske krajine v okviru večnamenskega zakona odobril popravek svetnikov Igorja Gabrovca (Slovenska skupnost) in Danila Slokarja (Liga), ki je spremenil »namembnost« strukture v središču Proseka.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava