Sreda, 24 julij 2024
Iskanje

Državni sekretar gost tržaške Agrarne skupnosti

V spremstvu številnih predsednikov tukajšnjih jusov in srenj si je ogledal zemljišča in delovanje odborov za upravljanje s skupno lastnino

Kras |
24. maj. 2019 | 18:33
Dark Theme

Iz pisarn so izzivi in težave, s katerimi se soočajo agrarne skupnosti, videti povsem drugače kot v živo. S tem se strinjata tako državni sekretar na slovenskem ministrstvu za kmetijstvo Jože Podgoršek kot Karlo Grgič, zastopnik Agrarne skupnosti (AS), ki na Tržaškem združuje 31 srenj in jusov. Sekretar se je odzval na povabilo tržaške AS, ki ji predseduje Izidor Sancin, in se danes v dopoldanskih urah mudil na Tržaškem. Tu si je v spremstvu številnih predsednikov tukajšnjih jusov in srenj ogledal zemljišča in delovanje odborov za upravljanje s skupno lastnino.

Tura se je začela na Pesku, kjer so se predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano srečali z delegacijo jusarjev in srenjašev. Vodil jih je predsednik Gozdne zadruge Padriče Karlo Grgič. »Na obisk smo jih povabili, da jim pokažemo, kaj delamo in kaj še nameravamo opraviti v prihodnosti,« je povedal.

Obisk se je nadaljeval na Globojnerju, v Trebčah, na Opčinah, v Slivnem in sklenil v Mavhinjah.

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava