Torek, 07 april 2020
Iskanje

Edi Kraus prejel nagrado Financ za posebne gospodarske dosežke

Prestižno priznanje za tržaškega podjetnika

15. nov. 2019 | 10:05
Dark Theme

Tržaški gospodarstvenik Edi Kraus je prejemnik prestižne nagrade za posebne gospodarske dosežke 2019, ki jo vsako leto podeljuje Časnik Finance za izjemne dosežke v gospodarstvu.

»Edi Kraus je poslovni popotnik, športnik, ki daje koše, in tako rekoč serijski podjetnik ter povezovalec. Poznamo ga predvsem kot prvega človeka ljubljanske tovarne Aquafil Slovenija oziroma nekdanjega Julona. Pod njegovim vodstvom ljubljanska oziroma slovenska kemična ikona, ki proizvaja surovine za tekstilno industrijo, varno in donosno kljubuje vsem izzivom današnjega dne in prihodnosti,« so zapisali v obrazložitvi ob podelitvi nagrade.

Spletni portal Financ med drugim navaja, da je danes Aqaufil Slovenija mednarodno, rastoče, sodobno in izvozno usmerjeno podjetje. Aquafil Slovenija daje delo nekaj manj kot 900 ljudem, v letu 2018 so po podatkih iz javnih baz ustvarili dobrih 251 milijonov evrov prihodkov in osem milijonov evrov dobička. Kot so pojasnili ob obrazložitvi nagrade, »ima zamejski Slovenec z Opčin za to zelo velike zasluge«.

O nagradi

Nagrada Časnika Finance je vrhunsko priznanje v slovenskem gospodarskem prostoru, ki je namenjena tistim posameznikom in organizacijam, ki ključno prispevajo h gospodarskemu razvoju in povečevanju družbene blaginje. Gre za dosežke na področju znanstvenoraziskovalnega dela, izobraževanja in vzgoje, publicistike, za dosežke na področju menedžmenta, tehnološkega razvoja, in političnega dela, ki vnašajo v slovenski gospodarski prostor novo kakovost, povečujejo gospodarsko rast in zmanjšujejo negotovost med gospodarskimi subjekti. Je potrditev dolgoročnih prizadevanj nagrajenca (oz. organizacije), ki so bila zavestno usmerjana tako, da bi bili njihovi učinki trajni in ugodni za širše družbeno okolje, in je obenem priznanje za njihove rezultate, ki so jasno opredeljivi oziroma merljivi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako doma najraje preganjate čas?

17. mar. 2020 | 16:55
Gledam TV
Berem
Rešujem križanke
Kuham in pečem
Pospravljam
Poslušam glasbo
Se posvečam otrokom
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo