Ponedeljek, 22 julij 2019
Iskanje

FREEeste uradno pognal motor

Slovesno odprtje prostocarinskega logističnega centra pri Boljuncu

13. feb. 2019 | 16:18
Dark Theme

Nobenega reza traku nismo dočakali, saj prostocarinski logistični center pri Boljuncu FREEeste (Free Zone Trieste) namreč deluje že kakih deset dni. Danes ga je bilo treba samo še uradno »krstiti« s slovesnostjo, pozdravi in zahvalami, seveda.

Zgledna zgodba sodelovanja se je začela samo pred nekaj več kot letom dni, ko je družba Interporto s Fernetičev od tovarne Wärtsilä za nekaj manj kot 22 milijonov evrov odkupila območje, ki obsega 240 tisoč kvadratnih metrov, od tega 74 tisoč kvadratnih metrov skladišč.

»Delamo in zaposlujemo ljudi. Sporočilo, ki prihaja danes iz Trsta, je jasno: vse se da narediti pa tudi v razmeroma kratkem času. Kako? Tako, da se poseže na že obstoječem območju, se ga obnovi in hkrati reši tudi podjetje Wärtsilä. Tu smo uresničili prvorazredno infrastrukturo, ki je na voljo tržaškemu pristanišču, širšemu pristaniškemu sistemu in deželi FJk seveda,« je povedal predsednik pristaniške uprave Zeno D'Agostino, pravi deus ex machina, ki stoji za vsem tem. Skladišče, ki obsega 25 tisoč kvadratnih metrov so v borih 10 dneh zapolnili, drugo skladišče, ki obsega 48 tisoč kvadratov, pa mu počasi že sledi. Na voljo imajo še dodatnih 73 tisoč kvadratov zazidljivega območja, tako da se odpira še res veliko možnosti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo